Last news in Fakti

3 Декември, 2023 09:00 1 410 0

Филип Кръстев е на един мач от титлата в Мейджър Лийг Сокър

  • филип кръстев-
  • футбол-
  • мейджър лийг сокър-
  • млс-
  • лос анджелис-
  • хюстън динамо

ФК Лос Анджелис победи с 2:0 Хюстън Динамо

Филип Кръстев е на един мач от титлата в Мейджър Лийг Сокър - 1

ФК Лос Анджелис се класира за финала в Мейджър Лийг Сокър. Отборът на Филип Кръстев победи с 2:0 Хюстън Динамо и спечели Западната конференция, а в спора за титлата ще се изправи срещу Кълъмбъс Крю, който елиминира след продължения Синсинати.

Кръстев отново остана на пейката на домакините. Българският национал не взе участие в нито един мач от старта на плейофите, но има шанса да шампион.

ФК Лос Анджелис привидно даде инициативата на съперника, но показа завидна ефективност в атака, като в същото време не допусна гол в трети пореден мач от плейофната фаза. Италианският ветеран Джорджо Киелини беше непробиваем, а в предни позиции класата си демонстрираха Карлос Вела и Денис Буанга.

Вела изпълни корнера, довел до първия гол в 44-ата минута. Негов съотборник засече топката, Стийв Кларк спаси, но при добавката Райън Холингсхед откри резултата. Второто попадение за ФК Лос Анджелис беше автогол на Франко Ескобар. Аржентинецът се опита да изчисти центриране от левия фланг, но вместо това прати топката в собствената си врата.

ФК Лос Анджелис тримуфира в Западната конференция на МЛС за втора поредна година. Големият финал срещу Кълъмбъс Крю ще се изиграе на 9 декември.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА