Last news in Fakti

4 Декември, 2023 16:31 32 410 14

Звезда на Сакраменто и огромен милионер "получи здрав балкански пердах", Кингс са лек балон, Везенков да удари по масата

  • спорт

Александър Везенков може да е ключов за Сакраменто

Звезда на Сакраменто и огромен милионер "получи здрав балкански пердах", Кингс са лек балон, Везенков да удари по масата - 1
Снимка: БГНЕС

Според hoopshype.com Домантас Сабонис ще получи 30 милиона и 600 хиляди долара заплата за този сезон на НБА. През следващия заплатата му ще се увеличи на $41,800,000. За сезон 2027/28 пък трябва да получи 51,208,000 щатски долара.

Домантас и Де'Аарън Фокс са звездите на Сакраменто Кингс. Но ако някой счита, че центърът има по-голямо влияние за "кралете" спрямо гарда, то му препоръчвам да гледа мачовете на тима с бинокъл.

Защо пиша това, защото Александър Везенков пропусна 2 поредни изстрела от линията за наказателни удари при домакинската победа срещу Денвър. Пропусна и сравнително лесно поднасяне в близост до коша, хвана си борбата и не сполучи и при добавката в ситуация от мача.

Везенков е здрав, млад, работи това, което харесва и е милионер. Браво Сашо. Но личното ми мнение е, че в момента Александър се е "вързал" в "Лигата на извънземните".

А няма защо, той е талантлив и според мен, ако се забавлява повече на паркета, ще е много по-полезен за Сакраменто.

А Сакраменто Кингс, при цялото ми уважение към Сабонис, младия Кийгън Мъри, тройкаджията Кевин Хъртър, опитния Харисън Барнс, отличната резерва Малик Монк, сънародника ни и всички резерви на тима, плюс треньора Майк Браун, сега е отборът на Де'Аарън Фокс.

Сашо няма от какво да се притеснява. Само Фокс от Сакраменто е "извънземен". Той направи 16 асистенции в последния мач, вкара 40 точки в по-предишния. Когато е на паркета всички в Сакраменто Кингс се чувстват по-уверени в силите на тима.

При победата със 123:117 срещу шампионите от Денвър Сабонис вкара 17 точки и направи 7 асистенции. Сърбинът и център на гостите в мача Никола Йокич се отчете с 36 точки и 14 асистенции. Жокера показа на Домантас категорично кой е по-добрият център. В борбите Сабонис хвана 15 срещу 13, но стрелбата на гостите от тройката беше толкова лоша (6 успешни от 25 опита), че е логично Домантас да хваща борби.

И който не е гледал мача, за отбелязване е, че шампионите играха без втория си най-добър баскетболист - звездния гард Джамал Мъри.

Няма какво да се лъжем. Ако в Сакраменто и Денвър няма контузени играчи в настоящите им състави "кралете" едва ли ще спечелят повече от 1-2 победи в плейофна серия срещу Нъгетс.

А щом Домантас Сабонис може да бъде надигран категорично в залата на Кингс, то Александър Везенков няма какво да се притеснява.

Утре от 05:00 часа Сакраменто излиза в 1/4-финал от новия турнир на НБА като домакин срещу Ню Орлиънс Пеликанс. Това състезание няма много общо с плейофите на Лигата като формат и престиж. Но все пак е по-важно от обикновена среща от редовния сезон.

А Везенков май трябва да стреля по-смело и дори нахално (на жаргон да удари по масата), защото има отлична стрелба и може да се пребори за титулярно място в Сакраменто. Отборът му въобще не е толкова силен, колкото някои твърдят. Просто има Де'Аарън Фокс. И какво, ако утре бившата звезда на Евролигата опита 2-3 тройки поред при появата си на паркета, най-много да бъде сменен от Браун. Но ако Александър не достигне пълния си потенциал, тази селекция на Кингс трудно ще печели големи мачове в плейофите. Пък ако тръгнат на зимни размени на играчи, "кралете" може би е най-добре да се ориентират към сделки свързани с Барнс (17 милиона долара заплата за кампанията) и Хъртър ($15,669,643).

Коментар на Тервел Илиев


Поставете оценка:
Оценка 4 от 44 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баш Батка

    30 5 Отговор
    Браво ,че се е изнесъл от държавата която не му е дала нищо и не е спомогнала за успеха му. Не знам защо баскетболните федерации толкова се възгордяват, като нищо не са направили за него.
  • 2 Уве Зелер

    21 9 Отговор
    От както Сашо заигра в NBA отвратителната българска комплексарщина изригна като селски гериз с неподозирана сила. Недейте така, Везенков все още е Никой и почти нищо не е направил, за да удря по масата.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 БеГемот

    5 3 Отговор
    Ама верно ли е милионер...?
  • 5 За доброто на Сакраменто

    1 2 Отговор
    Сандо трябва да е луд
  • 6 Бродиренков

    15 15 Отговор
    Аман от тоя Везенков бре...
    От сутрин до вечер по ТВ,БНР ,че и тук...,,Везенков...играл 10 минути в Санктементо...отбелязал три точки,четири борби и три чадъра..."
    Егатиии...Този ли е най-достойният ни спортист и ТОВА ЛИ Е НАЙ-ВАЖНАТА НИ НОВИНА????
    АААА?
    ПЕРАЧНИЦА НА МРЪСНИ ПАРИ....
    ТОВА Е ПРОФ.СПОРТА ДНЕС...
    МАФИЯ!

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Бай брадър

    6 3 Отговор
    Не случайно бат Бойко Ви заклейми че сте мисирки.Много е лесно от компютъра да си смел и да меляш глупости,като не подозираш колко си далеч от истината
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Бай брадър

    1 3 Отговор
    Не случайно бат Бойко Ви заклейми че сте мисирки.Много е лесно от компютъра да си смел и да меляш глупости,като не подозираш колко си далеч от истината
  • 11 Свети Марко Тотев

    13 0 Отговор
    След толкова писане направо се чудя защо все още Везенков не е обявен като Самуил за северен македонец.
  • 12 Чеги Набара

    22 2 Отговор
    Абе,какво става тука.Везенков не е виновен за журналистическата глупост,човека се опитва да се впише в отбора/да трупа/опит,а пишещите го направиха едноличен шампион в НБА.Вчера четох една статия ,в която се пишеше,че "с неговите 4 точки обърна мача",......пък смятайте,ако беше вкарал 5....
  • 13 Писач драскач милионер

    3 0 Отговор
    А бе Тервелее от футбол не разбираш,а от баскетбол въобще.Помествай снимки на мадами в оскъдно облекло,че там ти е силата......
  • 14 Лазо

    4 0 Отговор
    ПО МАСАТА УДРЯ ТОЗИ, КОЙТО ВЛАДЕЕ ПОЛОЖЕНИЕТО ИЛИ ПОРЪЧВА МУЗИКАТА!ВЕЗЕНКОВ Е БЛЕДО КОПИЕ!