Last news in Fakti

8 Декември, 2023 15:18 5 371 11

84-годишен българин и "Лудия" без аналог в света

  • спорт

Странни неща се случват във Формула 1 и България

84-годишен българин и "Лудия" без аналог в света - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Вече 3-кратният пореден шампион във Формула 1 Верстапен записа 19 победи тази година. Рекорд, който е нечуван за Ф1. 26-годишният нидерландец носи прякора "Лудия" Макс и май има защо.

Тъкмо в края на годината се чудех има ли шофьор в света, който доближава Макс Верстапен като уникален случай в момента.

И от страниците на "Телеграф" прочетох, че председателят на УС на Камарата на автобусните превозвачи Васил Пиронков заявява:

"За да си представите картинката, ще ви споделя, че 84-годишен кара градски автобус в Асеновград".

Лично според мен, това е изключително опасно и отговаря на много въпроси за действителността в България.

Иначе този български достолепен шофьор и пилота Верстапен едва ли имат аналог в момента зад волана. Но не мисля, че България трябва да се гордее за разлика от Нидерландия.

Коментар на Тервел Илиев


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дааа,

    25 4 Отговор
    А къде е информацията(статистиката), кои възрастови групи са на челно място и в нарушенията по пътищата и с най-много катастрофи!!?? Обзалагам се тия до 40г.!!!Но ще ограничаваме тия над 70, че е по лесно, а и отчитаме дейност, следвайки максимата "движението е всичко, целта нищо"!!! Не приветствам факта, че 84г., кара автобус, но както казват "всяко правило си има изключения"!!!
  • 2 Че защо да не се гордеем?!

    20 0 Отговор
    Това само по себе си говори за един прекрасно чувстваш се човек с желание за работа, а работата поддържа хората в добро здраве, дай боже повече такива здрави и работни хора!

    Коментиран от #6

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 А бе,

    18 0 Отговор
    защо има на тази възраст директори на бордове,генерали ,преподаватели в университети , доктори и т.н.ит.н., които продължават да скубят държавата, защо за тях нищо?!
  • 5 НАЦИОНАЛ ГЕОГРАФИК☝

    10 0 Отговор
    ТОЗИ НАБОР С АВТОБУСА
    Е ОБИКОЛИЛ...ДЕСЕТ ПЪТИ.....🌍.....
  • 6 Изумително е

    4 7 Отговор

    До коментар #2 от "Че защо да не се гордеем?!":

    А когато този прекрасно чувстващ се човек получи внезапен пристъп на смърт и забразди през града друго ще пееш!На всеки може да се случи но на тая възраст процента е стотици пъти по висок! Нека не забравяме че на първо място не е това да угаждаме на желанието за работа на хора които вечно не им стига а живота пътниците е на първо място!

    Коментиран от #8, #10

  • 7 лелее

    10 2 Отговор
    До като пенсиите запълват дупки лакомите превозвачи никога няма да дадат достойни заплати на водачите!
  • 8 Това само оня от горе го решава,

    13 1 Отговор

    До коментар #6 от "Изумително е":

    кога , зная много хора които получиха инфаркт на 30,40 и 50г., така че годините не са критерий, а песимистичното ти настроение не води до нищо добро!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Фрайнц

    4 0 Отговор
    След като може, защо да не кара-- възрастта не е порок. Отделно, автоматизацията ще дава все повече възможности за високите възрасти.