Last news in Fakti

16 Декември, 2023 08:17 913 1

Дженсън Бътън се завръща на пистата

  • дженсън бътън-
  • формула 1-
  • писта-
  • ендуранс-
  • шампионат

Ще участва в Световния ендуранс шампионат

Дженсън Бътън се завръща на пистата - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият първенец във Формула 1 Дженсън Бътън се завръща зад волана и ще участва в Световния ендуранс шампионат догодина, предава БТА. 43-годишният британец, който спечели титлата във Ф1 през 2009 година и стартира в общо над 300 състезания, ще бъде част от тима на Хертц Тийм Джота.

Бътън участва в състезанието "24 часа на Льо Ман" по-рано през настоящия сезон.

"Много се вълнувам за това ново предизвикателство от 2024 година. Съотборниците ми имат опит в тези състезания и това е доста важно за мен. Очаквам с огромно нетърпение първата надпревара в Катар, но и знам, че ме очаква доста работа за вършене. Трябва да бъдем добре подготвени", заяви Дженсън Бътън пред www.fiawec.com в петък по повод завръщането си на пистата.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Загрижен

    0 0 Отговор
    Дженсън беше един отличен пилот и джентълмен на пистата.