Last news in Fakti

16 Декември, 2013 13:22 953 0

Арсенал срещу Байерн е гвоздеят на осминафиналите в ШЛ

  • жребий-
  • шампионска лига-
  • нион-
  • осминафинали-
  • лисабон-
  • арсенал-
  • байерн

Другият двубой, който приковава вниманието, е сблъсъкът между Манчестър Сити и Барселона

Арсенал срещу Байерн е гвоздеят на осминафиналите в ШЛ - 1
Снимка: ЕПА/ БГНЕС

Днес в швейцарският град Нион бе изтеглен жребият за осминафиналната фаза на Шампионската лига. Арсенал срещу Байерн е гвоздеят на тази фаза. Другият двубой, който приковава вниманието, е сблъсъкът между Манчестър Сити и Барселона. Вижте всички двойки:

Манчестър Сити (АНГЛИЯ) - Барселона (ИСПАНИЯ)

Манчестър Сити се класира безпроблемно за осминафиналите, за разлика от предишните два сезона, в които отпадаше безславно още в групите. Треньор на „гражданите“ е Мануел Пелегрини, който може да се окаже ключа към постигане на нещо значимо в турнира. Въпреки изненадващата загуба от Аякс, Барселона завърши първи в група „H“ с 13 точки – 4 повече от втория Милан.

Олимпиакос (ГЪРЦИЯ) - Манчестър Юнайтед (АНГЛИЯ)

Гръцкият Олимпиакос завърши втори в група „C“ с актив от 10 точки и ще се опита да повтори постижението си от далечната 1999 година, когато за последно успя да стигне до четвъртфиналната фаза на Шампионската лига. Манчестър Юнайтед завърши на първо място в група „А“ на надпреварата, постигайки четири победи и две равенства с голова разлика 12:3. През миналия сезон „червените дяволи“ бяха отстранени именно на осминафиналите, а през 2011 година отпаднаха още в групите, което допълнително ще мотивира възпитаниците на Дейвид Мойс да се представят на ниво и да се класират за четвъртфиналите.

Милан (ИТАЛИЯ) - Атлетико Мадрид (ИСПАНИЯ)

Милан бе близо до отпадане от турнира, но удържи Аякс в последния си мач, въпреки че игра с човек по-малко. „Росонерите“ са единственият италиански тим, останал в Шампионската лига. Атлетико (Мадрид) спечели безпроблемно група „G“, в която бяха още тимовете на Зенит, Порто и Аустрия (Виена).

Байер Леверкузен (ГЕРМАНИЯ) - ПСЖ (ФРАНЦИЯ)

Байер (Леверкузен) постигна три победи в група „А“ и се нареди пред украинския Шахтьор. „Аспирините“ се представят отлично и в Бундеслигата, бидейки основният конкурент на Байерн към момента. През миналия сезон ПСЖ бе отстранен на четвъртфиналите от Барселона. Златан Ибрахимович и компания обаче са мотивирани за нещо повече през този.

Галатасарай (ТУРЦИЯ) - Челси (АНГЛИЯ)

Галатасарай победи Ювентус в последния си мач от груповата фаза и заслужи място сред най-добрите 16 на Стария континент. Челси на Жозе Моуриньо победи в група „E“ в компанията на Шалке, Базел и Стяуа. 

Шалке 04 (ГЕРМАНИЯ) - Реал Мадрид (ИСПАНИЯ)

Немският Шалке победи Базел на Иван Иванов в последния си мач и се класира като втори тим от група „E“. Реал (Мадрид) пък се справи с конкуренцията на Галатасарай, Ювентус и Копенхаген, постигайки пет победи в своята група. Испанците не са достигали до финал в турнира от далечната 2002 година, когато побеждават Байер (Леверкузен).

Зенит (РУСИЯ) - Борусия Дортмунд (ГЕРМАНИЯ)


Зенит спечели само 6 точки в група „G“, но успя да се класира напред за сметка на португалския Порто. Борусия (Дортмунд) излезе краен победител в „групата на смъртта“, в която събра еднакъв брой точки (12) с Арсенал и Наполи. Немците се класираха напред обаче заради по-добра голова разлика от съперниците.

Арсенал (АНГЛИЯ) - Байерн Мюнхен (ГЕРМАНИЯ)

Арсенал е вторият тим от „групата на смъртта“, намерил място в следващата фаза на турнира. Възпитаниците на Арсен Венгер не са играли финал в турнира от 2006 година насам. Носителят на трофея Байерн (Мюнхен) бе близо да изпусне първото място в групата си, но един гол не достигна на Манчестър Сити да изпревари баварците. Въпреки това немците са фаворит във всеки един двубой, независимо кой е съперника.

Поставените отбори в жребия, които завършиха първи в групите си, ще са гости в първите мачове на 18/19 и 25/26 февруари. Реваншите ще бъдат изиграни на 11/12 и 18/19 март.

Финалът през тази година ще се изиграе на „Ещадио да Луж“ в Лисабон.

„За мен е чест и голямо щастие, че финалът през таи година ще се играе в Португалия. Това е най-важният клубен турнир в световен мащаб“, заяви посланикът на финала в турнира през този сезон Луиш Фиго.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА