Last news in Fakti

11 Декември, 2013 23:42 1 110 0

Наполи се прости с Шампионската лига, Иван Иванов също

  • шампионска лига-
  • наполи-
  • арсенал-
  • милан-
  • ювентус-
  • борусия

По-рано днес Ювентус също се сбогува с надпреварата

Наполи се прости с Шампионската лига, Иван Иванов също - 1
Снимка: ЕПА/ БГНЕС

Наполи победи Арсенал с 2:0 на „Сан Паоло” в последния кръг на груповата фаза на Шампионската лига, но отпадна от надпреварата. Първото попадение в мача падна в 73-ата минута, когато се разписа Гонсало Игуаин след подаване на Хосе Кайехон. Преди попадението пък Кристиан Маджо и Пабло Армеро се отчетоха  с пропуски. Секунди преди края Кайехон оформи крайното 2:0.

В другия мач от група „F” Борусия (Дортмунд) победи аутсайдера Марсилия с гол в последните минути, въпреки че близо час игра с човек повече, и събра актив от 12 точки, колкото имат и неаполитанците и лондончани. Немците обаче изхвърлиха Наполи от надпреварата заради по-добра голова разлика. Арсенал зае второто място в „групата на смъртта".

В група „Е” Челси победи Стяуа с 1:0 и завърши на първа позиция в крайното класиране. В другата среща немският Шалке победи Базел с 2:0 . Българинът Иван Иванов бе изгонен с директен червен картон в 31-ата минута за спорно нарушение срещу откъсващ се противников нападател. За осминафиналите в „Лигата на богатите” продължава Шалке, а швейцарците ще играят в Лига Европа.

В група „H” Милан и Аякс завършиха наравно 0:0 на „Джузепе Меаца”. По този начин „росонерите” си осигуриха второто място в групата. Класирането на Милан обаче висеше на косъм, тъй като Рикардо Монтоливо бе изгонен с директен червен картон още в 22-ата минута на мача. Холандците обаче не съумяха да се възползват от численото си предимство и ще трябва да продължат европейското си участие в Лига Европа.

Преди срещата в Милано пък фенове на двата тима предизвикаха хаос и ужас по улиците на града.  Двете агитки се сбиха, а десетки души бяха ранени. Според медиите на Апенините най-малко двама души са били наръгани с нож, единият от които с опасност за живота.

По-рано днес Галатасарай хвърли бомба, побеждавайки Ювентус с 1:0 на изключително лошия терен на „Тюрк Телеком Арена”. Турците се класираха за осминафиналите, докато Юве ще трябва да се примири с участие в Лига Европа.

Вижте всички резултати от изиграните днес срещи в Шампионската лига:

Група „B”

Галатасарай (Турция) – Ювентус (Италия) 1:0

Група „Е”

Челси (Англия) – Стяуа (Румъния) 1:0
Шалке 04 (Германия) – Базел (Швейцария) 2:0

Група „F”

Марсилия (Франция) – Борусия Дортмунд (Германия) 1:2
Наполи (Италия) – Арсенал (Англия) 2:0

Група „G”

Атлетико Мадрид (Испания) – Порто (Португалия) 2:0
Аустрия Виена (Австрия) – Зенит (Русия) 4:1

Група „H”

Милан (Италия) – Аякс (Холандия) 0:0
Барселона (Испания) – Селтик (Шотландия) 6:1


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА