Last news in Fakti

18 Декември, 2013 14:00 853 0

Борис Бекер става треньор на Джокович

  • бекер-
  • джокович-
  • треньор-
  • australian open

Легендата ще подготвя сърбина за Australian Оpen

Борис Бекер става треньор на Джокович - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Легендата на немския тенис Борис Бекер сензационно е новият треньор на световния номер 2 Новак Джокович. 46-годишният германец и трикратен победител от „Уимбълдън” ще подготвя най-добрия сръбски тенисист за следващия сезон и дори за започващия в средата на януари първи турнир от Големия шлем – Откритото първенство на Австралия. 
 
„Тотално съм въодушевен, че имам тази възможност да работя с Борис. Той е истинска легенда”, споделя Джокович в специално съобщение до медиите. Той ще стартира 2014 година като номер 2 в световната ранглиста. 26-годишният сърбин ще защитава в Мелбърн титлата си от Откритото първенство на Австралия през миналия сезон. 
 
„Горд съм, че Новак ме попита дали мога да бъда негов треньор”, коментира пък лаконично самият Борис Бекер, който бе капитан на германския отбор за „Купа Дейвис” от 1997 до 1999 година. След края на активната си състезателна кариера обаче никога не е работил като треньор и точно поради тази причина още по-изненадващо идва бъдещата му съвместна работа с известния със своя перфекционизъм Джокович. 
 
Бекер ще работи заедно и с досегашния наставник на сърбина Мариан Вайда. Германецът ще води Джокович на четирите турнира от Големия шлем, както и на Мастерс турнирите в Дубай, Маями, Монте Карло, Рим, Синсинати, Шанхай, Париж и Лондон. „Тези турнири са с най-голяма тежест в нашия спорт и искам да се доказвам в тях”, сподели още Джокович. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА