Last news in Fakti

27 Декември, 2023 21:51 893 0

Айнтрахт привлича контузен 20-годишен нигерийски нападател

  • айнтрахт франкфурт-
  • контузия-
  • нападател-
  • виктория пилзен-
  • трансфер-
  • дуросинми

Дуросинми в момента се лекува заради травма на коляното

Айнтрахт привлича контузен 20-годишен нигерийски нападател - 1
Снимка: Viktoria_Plzen

Айнтрахт (Франкфурт) привлича контузения 20-годишния нигерийски нападател Рафиу Дуросинми от Виктория (Пилзен), пише вестник Билд. Договорът между Айнтрахт и чешкия клуб е бил финализиран в последните дни от члена на Борда Маркус Кроше. Трансферната сума, която ще вземат във Виктория за играча, е около 9 милиона евро, допълва БТА.

Дуросинми получава договор за 4 години и половина или до юни 2028 година, след като мине преди това медицински тестове. Те ще бъдат с ограничено действие, тъй като нигериецът в момента се лекува заради травма на коляното, засягаща кръстните му връзки. Няма яснота на какъв етап е възстановяването му и кога ще започне да тича отново.

Футболистът пристига в Чехия през 2021 година от местен клуб в родината си и започва да играе в скромния Карвина. Виктория (Пилзен) обаче го забелязват, привличат го, но най-напред е изпратен в старшата възраст. От началото на този сезон има 11 мача, в които е вкарал 6 гола и е подал за още 6, което го прави замесен в 75 % от попаденията в този период. От него се интересуваше английския Брайтън, но там сделката попадна в застой заради травмата му.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА