Last news in Fakti

25 Декември, 2013 08:02 2 785 1

5-те най-добри футболисти за 2013 година

  • футболисти-
  • 2013 година-
  • класация-
  • гардиън-
  • лионел меси-
  • кристиано роналдо

Кой е вашият фаворит?

5-те най-добри футболисти за 2013 година - 1
Снимки: ЕПА/ БГНЕС

В края на отминаващата 2013 година е време за равносметки. Британският „Гардиън” избра най-добрите футболисти за годината в анкета, в която гласуваха журналисти на вестника и трима бивши играчи, сред които легендарният защитник на Милан от близкото минало Алесандро Неста. Предлагаме ви Топ 5 на класацията:

5. Андрес Иниеста (Барселона)

Човекът, който бе наречен „магьосник” от Серхио Рамос – Андрес Иниеста. Играчът на Барселона е преследван от много контузии, но е неизменна част от тима, както и ключова фигура в испанския национален отбор, който смаза всички конкуренти на последните три големи форума.

4. Франк Рибери (Байерн)

Въпреки че Байерн спечели требъл най-вече с колективния дух и себераздаване, имаше един играч, който се открои на левия фланг – Франк Рибери. Шест години след трансфера си от Марсилия французинът изпъкна с невероятната си техника и мъжество. Рибери вдигна „ушатата” купа, а също така помогна на „петлите” да се класират за Световното в Бразилия догодина.

3. Златан Ибрахимович (ПСЖ)

Толкова много внимание се обръща на казаното от Ибра извън терена, че често забравяме какъв титан е с топка в крака. Златан спечели 10 титли в първенствата, в които е играл през последните 12 години, а не спира да бележи и за шведския национален отбор. Самият играч призна наскоро, че в Париж се чувства прероден и изпълнен с желание за победи. 2013 определено е една от най-ползотворните години в кариерата на нападателя.

2. Кристиано Роналдо (Реал Мадрид)

Наскоро близо 45 хиляди души на „Сантяго Бернабеу” си сложиха маски с лика на Роналдо в знак на почит и уважение към играча, който изигра може би най-силния си сезон. Единственото нещо, което му липсваше, е значим трофей. Въпреки това португалецът не спираше да бележи както за клубния, така и за националния си отбор.

1. Лионел Меси (Барселона)

Задочният спор Меси – Роналдо е спечелен от аржентинеца, според „Гардиън”. Според повечето специалисти обаче Меси изпраща недотам успешна година, имайки предвид катастрофата срещу Байерн на полуфиналите в Шампионската лига през май. Въпреки това Барселона спечели титлата в Испания, а аржентинецът бе с основна заслуга за трофея.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ico Shanov

    0 0 Отговор
    това са подгласниците а краля на футбола момента е суарес