Last news in Fakti

25 Декември, 2013 15:46 1 139 0

Без играчи на Милан в отбора на годината на Апенините

  • серия а-
  • обзор-
  • идеален отбор-
  • милан-
  • рома-
  • фиорентина-
  • ювентус

Най-много представители има шампионът Ювентус

Без играчи на Милан в отбора на годината на Апенините - 1
Снимка: ЕПА/ БГНЕС

Първите 17 кръга от италианското футболно първенство ни предложиха великолепни сблъсъци и спектакли, запечатали се в съзнанието на футболните фенове. Изданието Goal.com избра идеалния отбор на сезона в Серия „А”, включвайки главните „виновници” за магическите двубои и голове, паднали до този момент.

Прави впечатление, че в най-добрата единайсеторка не попадат играчи на Милан. Донякъде закономерен факт, имайки предвид представянето на „росонерите” и 13-ата позиция във временното класиране. Най-много представители имат шампионите от Ювентус – 4, следвани от Рома и Фиорентина с по 2.

На вратата е неостаряващият Джанлуиджи Буфон. Много често критиците на стража поставят под въпрос господството му, но с изявите си на терена и поредните чисти мрежи в калчото 35-годишният вратар доказа огромната си класа.

Пред него са наредени Мехди Бенатия, Леандро Кастан и Джорджо Киелини. Първите двама имат основна заслуга за втората позиция на Рома във временното класиране. Тимът е допуснал само 7 гола от началото на сезона, а все още няма и поражение. Киелини пък помогна на „бианконерите” да запишат девет поредни победи в Серия „А”, допускайки само 1 гол от месец октомври насам.

Отличната форма на Торино и седмата позиция в таблицата се дължи до голяма степен на Алесио Черчи, който отбеляза 9 гола от началото на кампанията. Халфът на Юве Пол Погба продължава методичното си издигане и усъвършенстване на таланта, а през тази година и бе награден с приза „Golden boy” за най-добър млад играч.

Футболистът на Интер Естебан Камбиасо попада тук заради лидерските си качества и четирите гола от началото на сезона. Аржентинецът е главно действащо лице в полузащитата на „нерадзурите”. Последното място е за Борха Валеро от Фиорентина, който наниза 5 гола, подавайки и 6 асистенции. „Виолетовите” са четвърти във временното класиране.

Лятната покупка на Ювентус Карлос Тевес се превърна в ключова фигура в тима още с идването си. Аржентинецът вкара 11 гола за 17 мача в Серия „А”, твърдо решен да помогне на отбора да спечели трето поредно скудето. Гонсало Игуаин от Наполи също се приспособи добре на Апенините и вкара 9 гола до момента. Третият нападател в идеалния отбор е звездата на Фиорентина Джузепе Роси, който е и лидер сред голмайсторите с 14 попадения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА