Last news in Fakti

18 Януари, 2024 14:30 997 0

Сензация в Мелбърн! Французойка изхвърли петата в света от Australian Open

  • джесика пегула-
  • оушън доден-
  • спорт-
  • тенис на корт-
  • тенис

Поставената под номер 5 в схемата Джесика Пегула бе надиграна с 6:4, 6:2 от 51-ата в света Клара Бюрел, като за французойката това е първо класиране за третия кръг в Мелбърн

Сензация в Мелбърн! Французойка изхвърли петата в света от Australian Open - 1

Втората ракета на САЩ при жените – Джесика Пегула, сензационно отпадна още във втория кръг на първия за годината турнир от Големия шлем Australian Open. Поставената под номер 5 в схемата Джесика Пегула бе надиграна с 6:4, 6:2 от 51-ата в света Клара Бюрел, като за французойката това е първо класиране за третия кръг в Мелбърн.

Играта на Бюрел бе далеч от перфектната, но французойката получи огромна помощ от страна на Пегула. Американката направи само 9 печеливши удара за целия мач, като за сметка на това допусна 31 непредизвикани грешки.

В третия кръг Бюрел ще срещне сънародничката Оушън Доден, която отстрани италианката Мартина Тревизан след 6:4, 6:4.

Денят все пак не беше катастрофален за американските тенисистки, след като Слоун Стивънс успя да намери място в третия кръг. Бившата шампионка от Откритото първенство на САЩ и полуфиналистка в Мелбърн през 2013-а година се справи с поставената под номер 14 в схемата Дария Касаткина от Русия с 4:6, 6:3, 6:3. За място на осминафиналите Стивънс ще спори с друга рускиня - Анна Калинская, която победи с 6:1, 7:5 Аранча Рус от Нидерландия.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА