Last news in Fakti

12 Февруари, 2024 14:10 2 713 21

Григор Димитров изкара космически за работниците в България пари

  • спорт

По над 110 хиляди долара на турнир средно за годината. Все пак той има и много разходи, щаб, и прочие...

Григор Димитров изкара космически за работниците в България пари - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Григор Димитров спечели турнира в Бризбейн, Австралия. След това взе 2 мача на Аустрелиън Оупън и игра финал на състезанието в Марсилия, Франция.

Дими, както го нарича легендата Борис Бекер, е с баланс 10-2 победи/загуби за годината.

Той е изкарал $334,063 от участията си на сингъл за сезона досега.

Т.е по около 111 333 долара на турнир. За месец и малко като време. Космическа заплата за българин. Хайде да уточним българин, който се води един вид работник (защото тенисът е спорт, но и работа). Сумата може и да не е толкова голяма за всички българи, защото напоследък се наблюдава увеличение на милионерите в страната. Но за почти всеки българин това са много пари...

Естествено, Димитров си ги е заслужил. Не случайно нямаме друг играч при мъжете в тениса, който дори да го доближава като успехи в историята въобще на тениса ни. Гришо печели и слава за себе си и България.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Депутат

    9 4 Отговор
    Тервка, не ставай смешен.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хаха

    8 5 Отговор
    Кубрат пък печели по ум и интелигентнос!
  • 4 Сандо

    7 3 Отговор
    Всеки български работник да грабва ракета и да хуква към корта!Това ли иска да ни внуши авторът?А кой ще работи тогава?По-добре да беше надигнал глас за повишаване на заплатите на работниците и за връщане на старото пропорционално данъчно облагане.Ама нашите журналисти са чужди на социалните проблеми.
  • 5 Уф ... аман

    13 0 Отговор
    Я го оставете Дими, ами кажете чалгарките колко заработват без работа ... упс с упорита работа.
  • 6 пенко

    4 10 Отговор
    БРАВО ...И ВСЕ ПАКПАРИТЕ ОТ НАГРАДЕН ФОНД СА МАЛКО СРАВНЕНО С ТЕЗИ ОТ РЕКЛАМИ И ТЕЗИ ОТ УГОВОРКИ ДА ЗАГУБИ / ПРИМЕРНО ОТ ФРАНЦУЗИН В МАРСИЛИЯ
  • 7 хххх

    4 11 Отговор
    Махайте го това американско сигане... защо ни го пробутвате??
  • 8 ЧОЧО

    4 7 Отговор
    Тоя отказва да играе за БГ, стига сте му давали трибуна.Печели за себе си,да си ги харчи със здраве.
  • 9 Тома

    8 3 Отговор
    А данък ще платили като тези които си изкарват парите в България

    Коментиран от #12

  • 10 Баш Батка

    6 0 Отговор
    Добре ,че се дистанцира от България и успя. Всички спортни таланти да си сменят гражданството веднага за да успеят. Тук перуката и приАтеле ,ще си дондуркат дечицата на определн сорт хора и тъх шъ и.
  • 11 Някой

    3 4 Отговор
    Ако сме честни парите, които получават спортистите, бизнесмени, политици, мениджъри ... са законно откраднати. Данъците, които не плащат са законно укрити ...

    Аз лично смятам, че трябва да се въведе глобален семеен данък доход от 50% за всички семейни доходи надвишаващи $200 000 долара на член на семейство.

    Московски олигарси, американски олигарси, футболисти, висши мениджъри, боксьори, тенесисти, хокеист, бейзболни, баскетболисти, брокери, спекуланти ... независимо дали се намират в Азия, Америка, Европа, Европа ... са алчни злодеи.
  • 12 Знайко

    6 1 Отговор

    До коментар #9 от "Тома":

    И те дтига това, ами ще плати данък на принца на Монако, а не на България.

    Коментиран от #19

  • 13 Само питам

    6 3 Отговор
    От неговите "космически"пари или от моите нищожни лапат заплати политици ,чиновници,джурналя в България?Голям автогол си заби аФтора с тази статийка.
  • 14 Е и Й няма

    8 2 Отговор
    КРАЙ на тая НАША българска ЗЛОБА и ЗАВИСТ . ЗАТУЙ сме на този ХАЛ .
  • 15 Aлфа Bълкът

    3 5 Отговор
    Той и везенката взима бала с пари, но постижения? 👎👎👎👎👎
    Не те уважават, ако не може да печелиш.
    Ще си останат едни позьори с пари, шампиони никога!
  • 16 Реалист

    8 2 Отговор
    Заслужил си е всяко пени Гришо.Той е най-успелият ни спортист през последните 10г.и продължава да прославя България.Нека да е здрав и продължава да ни радва с успехите си!
  • 17 ТРЕСКА ВИ

    5 1 Отговор
    тресе от завист и злоба как по най тъпанарският начин му сметнахте доходите за един турнир а я сега ги раздели на300 дни в година хамалогия по 8-10 часа за да е в тзи форма ,парите за хонорари на тренер и екипа тия не работят за по 100 евро на ден!!!възтановяване,самолетни билети за целия екип нон стоп,хотели за всички,като никой в българия не му дава и един лев! за фонда и аз съм човек, после в тениса има стандарти за това се борят 600000-700000 тенесисти да са в първите 20 р света и да са милионери! тервелчо иди да играш ти да видиш как е не прави сметки на пари които не ги заработваш ако съм ти работодател ше изкарваш само за чай но без захар!
  • 18 те затова

    1 1 Отговор
    в ада на българският казан няма гявол да ни топи ние си вършим работата сами!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Българин

    1 0 Отговор
    Тервелчо Алиев се опитва да докаже че асковският бостан е по добър от тиквеният бостан и да каже че няма значение че е отпаднал от турнира а по важно е каква "космическа" сума взема.Аз бих предпочел да съм победител на три гранд шлема отколкото да парадирам че не живея в асково/България а в Монако,че имам милиони но нямам семейство(а гришо никога няма да се ожени защото го е страх че някой ще му харчи парите) и че спа с елитни проститутки за които си плащам и дори истинска приятелка си няма.