Last news in Fakti

12 Февруари, 2024 17:37 1 522 12

Надежда Мей-Нгуен взе бронз в изхвърлянето, фурор за Турция в София

  • спорт

Стартира ЕП по вдигане на тежести

Надежда Мей-Нгуен взе бронз в изхвърлянето, фурор за Турция в София - 1
Снимка: БГНЕС

Българката Надежда Мей-Нгуен зае пето място в категория до 45 килограма на започналото в понеделник в "Арена София" европейско първенство по вдигане на тежести за мъже и жени.

Мей-Нгуен беше трета след изхвърлянето, което ѝ осигури бронз в движението, но българката записа само един успешен опит в изтласкването, което я лиши от възможност да се бори за медал в двубоя.

Шампионка стана туркинята Джансу Бекташ, която записа сбор от 163 килограма. Бекташ бе над всички в изхвърлянето със 75 килограма, а в изтласкването остана втора с 88 килограма, постигнати още в първия ѝ опит.

Среброто спечели другата турска представителка в категорията Гамзе Алтън. Тя завърши с двубой от 157 килограма. В изхвърлянето Алтън записа едва пети резултат с 65 килограма, но в изтласкването бе най-добра и се справи с цели 92 килограма.

Испанката Марта Гарсия Ринкон остана с бронз в двубоя от 156 килограма, постигнат след 72 килограма в изхвърлянето и 84 в изтласкването. Четвърта със сбор от 150 килограма (65+85) е Йоана Мадалина Мирон от Румъния.

Надежда Мей-Нгуен направи двубой от 149 килограма. В изхвърлянето българката регистрира 69 килограма, като направи и неуспешен опит на 71. В изтласкването нейното постижение бе от 80 килограма. В последния си опит Мей-Нгуен пробва и тежест от 86 килограма, но тя бе непосилна за нея.

Другата българка в група "А" - 16-годишната Бояна Костадинова, направи три неуспешни опита в изхвърлянето, но в изтласкването записа резултат от 80 килограма, информира БТА.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    14 4 Отговор
    България е мултиетническа страна.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Сатана Z

    6 5 Отговор
    Браво на Надежда.Наследила е гените на майка си ,която е плод на Руско-Българската дружба и другарят Мей-Нгуен -герой от Виетнамската война и за кратко е бил бизнесмен в България.
  • 4 мдаа

    6 15 Отговор
    Тая е толкова българка колкото аз съм негъp.

    Коментиран от #5

  • 5 Екзекуторът

    10 8 Отговор

    До коментар #4 от "мдаа":

    Е ами и вие руските еничери не сте българи ама сме длъжни да ви търпим

    Коментиран от #6, #10

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Чъргубиля Мостич

    2 2 Отговор
    Оригинална българка като тези които пристигнахме с хан Аспарух.
  • 9 файчо

    0 1 Отговор
    Половината виетнамци и виетконгци са българи.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.