11 Януари, 2014 23:34 1 069 0

И Барселона не успя да пречупи Атлетико

  • барселона-
  • атлетико-
  • нулево равенство

Реал (М) печели най-много от равенството между двата тима

И Барселона не успя да пречупи Атлетико - 1
Снимка: АП/БТА

Дербито на върха в Примера завърши без победител. Отборите на Атлетико (М) и Барселона  завършиха при нулево равенство в голямото дерби на 19-ия кръг на първенството.

Делящите си първото място в Ла Лига тимове влязоха в дългоочаквания мач с равен точков актив от 49 т. и изнесоха здрава и равностойна битка пред около 55 000 зрители на "Висенте Калдерон".

Защитата и на двата тима бе на висота и не позволи да бъде пробита. "Дюшекчиите" създадоха повече добри ситуации, но не им достигна решителност в завършващия удар.

От своя страна каталунците пък, в типичен свой стил, владееха топката повече, но в този двубой това се оказа без значение, тъй като това не доведе до никакви чисти голови положения за тях.

Звездата на гостите Лионел Меси започна като резерва и се появи в игра на почивката, но не успя да се намеси достатъчно, за да промени резултата.

След равенството на "Калдерон" Атлетико и Барселона логично остават с равен брой точки - по 50. Каталунският тим е лидер само по голова разлика, а "рохибланкос" са на второ място.

От липсата на победител в дербито на върха най-печеливш остава тимът на Реал (Мадрид), който заема трето място в класирането и получи отлична възможност да съкрати изоставането си от лидерите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА