Last news in Fakti

12 Януари, 2014 16:51 3 342 1

Кой ще спечели "Златната топка"?

  • златната топка-
  • меси-
  • рибери

Награждаването е в понеделник

Кой ще спечели "Златната топка"? - 1
Снимка: БТА/АР

Светът тръпне в очакване да разбере "Кой ще спечели Златната топка за 2013-та година"? Отговорът на този въпрос ще бъде разкрит утре (понеделник). ФИФА ще присъди най-ценното индивидуално отличие във футбола на един от тримата номинирани - Кристиано Роналдо (Реал Мадрид), Лионел Меси (Барселона) или Франк Рибери (Байерн Мюнхен). 

Лионел Меси 

Суперзвездата на световния футбол не изпрати най-силната си година. Въпреки, че през 2013-та година Меси успя да вкара над 50 гола за Барселона и Аржентина, спечели Примера дивисион и помогна за класирането на страната си на Мондиал 2014 в Бразилия, играчът на каталунците бе преследван от множество контузии. Именно те му попречиха да разкрие на какво е способен през изминалата година. Тежкото отпадане на Барса на 1/2-финалите на Шампионската лига от Байерн Мюнхен на Франк Рибери, също не помага на Меси за триумф за наградата. 

Според специалистите, тази година Меси няма шанс да спечели 5-ата си "Златна топка". Това явно е подействало на звездата, след като се появиха спекулации, че той ще пропусне награждаването в понеделник.

Кристиано Роналдо

Португалецът бе моторът на Реал Мадрид и Португалия през последната календарна година. Въпреки много си голове обаче, Роналдо не успя да помогне на Белия балет да спечели купа през 2013-та година. Мадричани се провалиха във всеки един от турнирите, в които участваха. 

Роналдо обаче, успя да класира "собственоръчно" Португалия на Мондиал 2014 в Бразилия, след победа в баражите срещу коравия тим на Швеция като и четирите гола за иберийците бяха отбелязани от Роналдо. Годината ще се запомни и с изказването на президентът на ФИФА Сеп Блатер, който разкри предпочитанията си за Меси пред Роналдо. Това обиди португалецът, който заяви, че ще бойкотира церемонията по награждаването. 

Според специалистите обаче, Роналдо има най-голям шанс за "Златната топка". Това накара португалеца да промени мнението си и утре ще го видим на церемонията. 

Франк Рибери

Французинът изпрати най-силната си година откакто е футболист на Байерн Мюнхен. Немците се превърнаха в тотален хегемон на европейската и световна сцена след като спечелиха 5 трофея през 2013-та година. Основен принос за тях имаше и Рибери, който бе моторът на баварците. 

Французинът помогна и на родината си да се класира за Мондиал 2014 след драматичен бараж с Украйна.

Според специалистите борбата за "Златната топка" ще е между Франк Рибери и Кристиано Роналдо, а кой ще излезе победител от този "дуел", ще разберем в понеделник, когато се коронова новият "Най-добър футболист за годината".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    0 0 Отговор
    Франк Рибери