Last news in Fakti

20 Февруари, 2024 15:54 3 200 1

От позицията на отличник Пламен Братойчев каза: Повярвайте ми...

  • спорт

Какво се случва със спортна България?

От позицията на отличник Пламен Братойчев каза: Повярвайте ми... - 1
Снимка: БНТ

Пламен Братойчев изведе състезателите си Карлос Насар и Божидар Андреев до безапелационни европейски титли на шампионата на Европа по вдигане на тежести.

Само златни медали за Андреев и Насар. Така те взеха 6 златни отличия за България. Постиженията им в двубоя пък са страхотни. Божидар се доближи само на 1 килограм от убедителния световен шампион от Тайланд от миналата есен в олимпийската категория 73. Карлос пък събра двубой достатъчен за златото на СП 2023, което той пропусна в категорията си до 89 кг заради тежка контузия.

"При нас идват добри деца, които имат потенциал за развитие. Въпросът е как те ще продължат в спорта, защото той много се промени. Много е трудно за талантливите състезатели извън града, а повярвайте ми, че в околностите на Сливен има много такива", сподели Пламен Братойчев в ефира на БНТ. Божидар Андреев е отраснал в своеобразно гето в Сливенско.

Условията за спорт в българските села и възможностите деца от села да тренират в града са тежък казус за спортна България. И въобще за родината.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не си ли живял на село а в панелка

    2 0 Отговор
    Няма спортна фланелка