13 Януари, 2014 16:02 2 330 0

България срещу Беларус, Португалия и Турция за „Фед къп”

  • тенис-
  • фед къп-
  • беларус-
  • цветана пиронкова-
  • будапеща-
  • дора рангелова

Капитанът Дора Рангелова е повикала Цветана Пиронкова, Елица Костова, Диа Евтимова и дебютантката Виктория Томова

България срещу Беларус, Португалия и Турция за „Фед къп” - 1
Снимка: БТА/ AP

Отборът на България попадна в група "D" при тегленето на жребия за първа група на Евро-африканската зона на турнира "Фед къп", който ще се проведе от 4 до 9 февруари в Будапеща. Съперници на тенисистките ни са съставът с най-висок рейтинг Беларус с Виктория Азаренка, Португалия и Турция.

Капитанът Дора Рангелова е повикала Цветана Пиронкова, Елица Костова, Диа Евтимова и дебютантката Виктория Томова. Два имена в отбора могат да бъдат сменени до един час преди капитанската среща на 3 февруари.

"Тежък жребий, но ще се борим за първото място в групата. То лесно няма, както всяка година на турнира се събират силни отбори и състезателки. Реших да дам шанс за изява на Томова, защото имаше добри резултати през миналия сезон, а и стана държавна шампионка за жени. Няма да правим лагер преди отпътуването за Унгария, защото тенисистките са на турнири до края на януари. Цвети е в Австралия, а Елица и Диа играят в Съединените щати", коментира Рангелова пред сайта на федерацията.

За Беларус освен световната номер две Азаренка капитанът Татяна Пучек ще разчита на Олга Говорцова и на тийнейджърките Александра Саснович и Илона Кремен.

Мишел Ларшер де Брито, която е №115 в световната ранглиста, е първа ракета на Португалия. В тима са още Мария Жоао Кйолер, Барбара Луш и Жоана Вале Коста. За Турция ще играят Кагла Буюкакчай, Пемра Йозген, Башак Ерайдън и Ипек Сойлу.

16-те състава са разделени на четири групи. Първите от всяка от тях ще играят полуфинали като победителите в тях се класират за плейофите за влизане в Световна група две на "Фед къп".

Ако България спечели групата, ще играе срещу победителя от група "А", където са Белгия, Хърватия, Холандия и Люксембург.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА