Last news in Fakti

21 Февруари, 2024 12:25 3 189 3

Култово интервю с Ел Маестро от ЦСКА?

  • футбол

Малко е странно журналистка да пита треньор на български и той без да получи превод да отговаря на английски

Култово интервю с Ел Маестро от ЦСКА? - 1
Снимка: БГНЕС

ЦСКА разгроми Ботев Враца с 3:0 на старта на пролетния полусезон в шампионата. Тибо Вион почти скъса мрежата при единия от двата си гола. Той отбеляза през първото полувреме красиво попадение, след това Тобиас Хайнц покачи на 2:0 до почивката. А Вион като на видео-игра прати топката в мрежата в 61-ата минута с далечен изстрел.

Лудогорец, Черно море и ЦСКА имат по 45 точки, но "зелените" са с мач по-малко. Основен фаворит за титлата е шампионът Лудогорец. ЦСКА е вторият фаворит.

"Армейците" имат най-много титли в историята на първенството 31.

Интервюто на Нестор Ел Маестро, треньор на ЦСКА след класическата победа обаче предизвиква усмивки, поне според мен.

И то поради елементарна причина.

Нестор е роден в Белград. Като дете живее в тогавашна Югославия. Българският език не следва да му е много сложен. Не е като сърбин да учи китайски, нали?

Въпросите към него бяха задавани на български език от журналистка, а той отговаряше на английски. След това следваше превод на родния за нас език.

Ел Маестро има и британско гражданство, но май след като разбира отлично какво го питат на български, ще е по-добре вместо на английски да опита да отговори на български?

Едва ли ще остане неразбран. Отделно се счита за уважение един треньор или футболист да опитва да говори официалния език на страната, в която взима заплатата си като част от даден клуб, особено при грандовете сякаш ситуацията е още по-деликатна.

А основните тимове в борбата за титлата в България Лудогорец и ЦСКА предимно разчитат на чужденци за титуляри.

Според мен, ако Ел Маестро започне да говори регулярно на български в интервюта, ще е по-добре за неутралната представа към ЦСКА в страната.

Коментар на Тервел Илиев


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 454545

    2 3 Отговор
    Така наречената журналистка да научи английски или да не отива да интервюира.
  • 2 Левски 1914

    3 6 Отговор
    Илиев недий да пишеш глупости, този отбор , който има 31 титли на 09 09 2016г ФАЛИРА! Както пишеш цялото име на цска 1948 така пиши и името на това МЕНТЕ преименувания Литекс обединен с Етрополе!
  • 3 ЕлСмешнико

    3 1 Отговор
    Ботев Вр, играха много по добре, по смислено, но им липсва голмайстор, ако си бяха вкарали положенията, щяха да бият ...