Last news in Fakti

25 Февруари, 2024 08:22 963 0

Хари Кейн върна Байерн на победния път

  • байерн мюнхен-
  • кейн-
  • лайпциг-
  • бундеслига

Вкара два гола срещу Лайпциг

Хари Кейн върна Байерн на победния път - 1
Снимка: БГНЕС

Байерн Мюнхен постигна драматична победа с 2:1 у дома срещу РБ Лайпциг и прекъсна негативната си серия в последните мачове. Хари Кейн реализира и двата гола за успеха на баварците и с тази победа тимът остава втори в класирането на осем точки след лидера Байер Леверкузен в германската Бундеслига, предава БТА.

Двубоят започна с минута мълчание в памет на легендата на германския футбол Андреас Бреме, който почина тази седмица.

След нулево първо полувреме Байерн вдигна оборотите след почивката и успя да поведе с гол на Хари Кейн. Английският нападател бе изведен от Джамал Мусиала и с удар по диагонала отбеляза 26-ия си гол за сезона.

В следващите минути гостите от Лайпциг погледнаха по-смело напред и пропуснаха чиста ситуация, след като Шешко бе изведен сам срещу Мануел Нойер, но не успя да го преодолее.

В 70-а минута с доза късмет Шешко прати топката в мрежата, след като негов удар рикошира в крака на Леон Горецка и заблуди Нойер.

Кейн направи пропуск, като с глава не намери рамката на вратата, но в добавеното време англичанинът отново бе на стрелкова позиция след пас на Чупо-Мотинг и този път не сбърка - 2:1 за Байерн.

Байерн влезе в мача след три поредни загуби - две в Бундеслигата и една в Шампионска лига, което доведе до решението на ръководството да освободи треньора Томас Тухел след края на сезона. Победата срещу Лайпциг даде глътка въздух на Байерн и остави отбора на осем точки от върха, докато РБ Лайпциг е четвърти с 40 точки.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА