Last news in Fakti

15 Март, 2024 17:59 954 4

Спартак Плевен надви Ямбол и също е на полуфинал в турнира за Купата на България

  • спартак племен-
  • ямбол-
  • баскетбол

Съперник на плевенчани в битката за класиране финала в неделя ще бъде шампионът Балкан

Отборът на Спартак Плевен победи състава на Ямбол със 74:65 (27:8, 17:23, 15:19, 15:15) във втория четвъртфинален двубой турнира за Купата на България по баскетбол за мъже в "Арена Бургас" и си осигури място на полуфиналите утре (събота), предаде БТА.

Съперник на плевенчани в битката за класиране финала в неделя ще бъде шампионът Балкан.

До края на деня в "Арена Бургас" ще се изиграят и другите два четвъртфинала, които противопоставят Рилски спортист и Академик Пловдив от 18:00 часа, както и домакинът Черноморец срещу ЦСКА от 20:30 часа.

Воденият от старши треньора Любомир Минчев тим започна да трупа преднина още през втората половина на първата част и в края на началните 10 минути вече водеше с 27:8. През второто полувреме разликата достигна 21 точки и Спартак контролираше играта, макар Ямбол да намали малко от пасива си. Авансът на Спартак Плевен на почивката бе 44:31. Последва равностойна трета четвърт, в която плевенчани държаха инициативата и преди финалните 10 минути водеха с 59:50.

Баскетболистите на Ямбол хвърлиха всички сили в заключителния период и свалиха разликата под 5 точки в един момент, но Спартак не позволи да се стигне до обрат.

Талиб Занна оформи "дабъл-дабъл" за победителите от 14 точки и 11 борби, Джулиен Люис добави 12 точки и 3 борби, а Константин Тошков завърши с 9 точки, 5 борби и 4 асистенции.

Питър Кис бе най-резултатен за отбора на Ямбол с 21 точки и 4 борби, докато Маркедрик Бел се отчете с 15 точки и 5 борби.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    1 1 Отговор
    Браво Честито
  • 2 Георги

    0 3 Отговор
    Плевен дагеее
  • 3 България

    2 1 Отговор
    Е Менхейтърска държава и има женска култура,
    и затова съвсем осъзнато живота ми свърши извън страната по чуждите земи
  • 4 България

    1 1 Отговор
    Е Отбор Синият Пират света ,и свършва отвътре навън където има един Българин който се е отказал да се връща ,и осъзнато си е останал извън страната на чужда земя