Last news in Fakti

21 Януари, 2014 16:10 4 280 0

Симона Пейчева прекрати спортната си кариера за втори път

  • симона пейчева-
  • художествена гимнастика-
  • кариера

Гимнастичката е взела решението след като не бе включена в състава на националния отбор по художествена гимнастика

Симона Пейчева прекрати спортната си кариера за втори път - 1
Снимка: Уикипедия


Симона Пейчева обяви прекратяването на спортната си кариера.

Това решение гимнастичката взима за втори път, след като се оттегли от професионалния спорт през 2008 г. В крайна сметка тя реши да възобнови кариерата си през изминалата година. Въпреки усилените тренировки, обаче Пейчева не беше включена в състава на националния отбор по художествена гимнастика на България за 2014 г., което и я е накарало окончателно да прекрати спортната си кариера. На специална пресконференция днес, 28-годишната гимнастичката разясни подробностите около взетото решение.

„През изминалата година вложих изключително много усилия, за да се върна във формата, в която бях преди 5 години. Когато уведомих обществото и федерацията за решението си да се завърна преди една година, по-голямата част от хората бяха скептично настроени. Те не вярваха, че мога да си върна формата от Пекин, но аз съм достатъчно голяма, за да защитавам интересите си и не веднъж съм защитавала интересите на България.“

Пейчева заяви, че така и не е усетила желание от ръководните органи на Федерацията по художествена гимнастика, дори да видят или преценят какво тя е постигнала, в следствие на тренировките си. Тя счита и, че не е била оценявана обективно по време на контролното състезание за влизане в националния отбор, което се проведе в края на миналата година.

След като се отказа от спорта през 2008 г. Симона Пейчева се изявяваше основно като телевизионна водеща. Към този момент тя планира да работи в сферата на художествената гимнастика.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА