Last news in Fakti

23 Януари, 2014 07:00 1 117 0

Бързи като вятъра!

  • бързи като вятъра-
  • бързина-
  • класация-
  • тио уолкът-
  • кристиано роналдо

Най-бързите футболисти на планетата!

Бързи като вятъра! - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Бързината е качество, което е изключително важно в съвременния футбол и което може да направи добър играч в незаменим такъв.

Вижте само номинираните за „Златната топка” – Роналдо, Меси и Рибери. И тримата са способни да вдигнат рязко темпото и да преминат през няколко играчи без особени затруднения.

Ако трябваше да бъде сформиран най-бързият отбор на планетата, кой щеше да попадне там? Ето и отговора на FTBpro, а използваната схема на игра е 4-3-1-2.

1. Джо Харт (Манчестър Сити)

Трудно, почи невъзможно е да се прецени бързината на вратарите, имайки предвид, че те не са полеви играчи. Въпреки това на едно манчестърско дерби Харт показа завидна бързина. „Гражданите” губеха с 0:1, а в последните секунди на срещата стражът премина разстоянието от своето наказателно до противниковото поле за отрицателно време. При ответната атака на „Червените дяволи” трябваше отново да се върне до своята врата, даже спаси и удар на Рууни от далечно разстояние. Никой не можеше да повярва колко бърз всъщност е Харт.

2. Игнацио Абате (Милан)

Италианецът е сред най-бързите защитници в света. Бързината е и най-доброто му качество, в много случаи – и единственото.

3. Марвел Вайн (Колорадо)

Бранителят е посъветван да се насочи към лекоатлетиката след като изминава 100 метра за внушителните 10.39 секунди в училище. Той обаче избира футбола и носи екипа на Колорадо. Официално е смятан за най-бързия професионален футболист в света.

4. Тиаго Силва (ПСЖ)

Парижани похарчиха 42 милиона евро за подписа на бразилеца, който привлече вниманието им със своята бързина, сила и хладнокръвие. Централният защитник попадна и в идеалния отбор на FIFpro за 2013 година.

5. Гаел Клиши (Манчестър Сити)

Въпреки честите травми французинът си остава един от най-бързите защитници на Стария континент. Стига да е здрав, Клиши може да се превърне в кошмар за всеки противник на Сити!

6. Гарет Бейл (Реал Мадрид)

Попитайте Майкон за бързината на Бейл! През месец ноември 2010 година Тотнъм победи Интер в груповата фаза на Шампионската лига, а уелсецът направи за смях бразилския бранител. Сега, Бейл радва феновете на Реал със своите внушителни качества и бързина.

7. Рамирес (Челси)

Играчът на Челси може би не е най-техничния футболист на планетата, но притежава изключителна бързина и издръжливост, които дават допълнителни опции на Жозе Моуриньо.

8. Тио Уолкът (Арсенал)

На 14-годишна възраст Уолкът записва време от 11.52 секунди на 100 метра. Без съмнение невероятен играч, бърз като светкавица!

9. Кристиано Роналдо (Реал Мадрид)

Носителят на „Златната топка” за 2013 година играч пробяга 96 метра за 10 секунди по време на мач срещу Атлетико (Мадрид) преди година. Освен с прекрасната си техника, португалецът е известен и със скоростта си.

10. Пиер Емерик Аубамеянг (Борусия Дортмунд)

Роденият във Франция нападател веднъж пробяга 30 метра за 3.7 секунди – това е по-добро постижение от това на Юсейн Болт, който бе по-бавен в ускорението по време на своя рекорд в Берлин на 100 метра. Реализаторът впечатлява и с изявите си в Борусия, отбелязвайки 10 гола в 17 мача.

11. Габриел Агбонлахор (Астън Вила)

Съотборникът на Александър Тонев във Вила Агбонлахор е един от най-бързите нападатели във Висшата лига. Той може да пробяга 100 метра за 10.98 секунди. Той е и футболистът с най-много голове за Астън Вила във Висшата лига – 66 попадения от 2005 година насам.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА