Last news in Fakti

24 Януари, 2014 14:10 2 243 0

Раева даде отговора си на Пейчева

  • илиана раева-
  • симона пейчева-
  • художествена гимнастика

Председателката на федерацията е възмутена от отношението на състезателката си

Раева даде отговора си на Пейчева - 1
Снимка: БТА

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева отговори на нападките на Симона Пейчева. Преди два дни бившата състезателка обяви чрез пресконференция, че спира състезателна дейност, тъй като не смята, че не е получила реален шанс от централата да се пребори за мястото си в националния отбор.

"Не знам каква кариера има Симона, за да й слага край. имона Пейчева, с решение на УС, с категорично нарушаване на регламента на националните отбори, беше допусната да участва на състезание във Велико Търново, без да има право. Съдийстваха 32 съдийки, имахме три комисии, имаше съдии и от чужбина. Симона остана 7-ма или 8ма, поздравих я за формата й, но нивото й не ни удовлетвори, а и използваше стари съчетания, добри, но не на нивото на Симона Пейчева“, категорична бе Раева.

След това беше допусната до контролните състезания на националния отбор. Колко нарушения да направим още?! Да спрем Силвия Митава, за да отиде Симона Пейчева на Световна купа. Това е толкова несериозно, че не ми се коментира. Ние не можем да спрем Силвия Митева, Мария Матева или Невяна Владинова, за да участва Симона Пейчева, която е на 28 години. Тя след една година може да реши, че ще се откаже. Ние какво правим?! Ние имаме стратегия", заяви Илиана Раева.

"На първото контролно се класира първа, но там не участва националният отбор. На втория етап тя е на 10-о място. Има видео записи, можете да го изискате, за да видите. След това тя даде поредна пресконференция.  Симона Пейчева е в България и си слага край на кариерата си, както я нарича кариера от 6 месеца. Смятате ли, че ако Симона Пейчева има предложение, ще остане в България?!

Коя федерация спря Симона Пейчева? Илиана Раева я спря? Как я спрях? Че нарушихме регламента, за да се яви на състезание, да й се даде шанс. Стига вече! Това са такива безпочвени нападки“, допълни шефът на родната централа. Аз моля, когато има такива пресконференции, да попитате ответната страна. Това са нападки и сто процентови лъжи и от едната, и от другата.

 "Колкото и нескромно да звучи, аз се отказах, върнах се и спечелих четири медала, но нито един златен. И то прекъсването ми беше шест месеца, а не 5 години. Как си представяте на 32 години на Олимпиадата? Всички големи състезатели се отказаха. Дайте да говорим някакви истински неща.", завърши Раева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА