11 Май, 2024 18:55 1 036 3

Хуберт Хуркач изхвърли Рафаел Надал от турнира в Рим

  • рафаел надал-
  • тенис-
  • рим-
  • турнир-
  • италия-
  • хуркач

След края на срещата си Рафа се сбогува с публиката в Рим

Хуберт Хуркач изхвърли Рафаел Надал от турнира в Рим - 1
Снимка: БГНЕС

Десеткратният шампион Рафаел Надал отпадна във втория кръг на турнира на клей от сериите "Мастърс 1000" в Рим. Испанецът отстъпи с 1:6, 3:6 пред поставения под номер 7 в схемата Хуберт Хуркач от Полша, предава БТА.

Надал, който в последните две години се бори почти постоянно с различни физически проблеми, изигра мач, който беше много далеч от зададените от него стандарти. Двубоят можеше все пак да има и по-друга развръзка, ако испанецът не бе пропуснал пет брейк бола още в първия гейм на мача.

След като измъкна драматичния първи гейм, Хуркач се успокои и постоянно тормозеше Надал с мощните си сервиси, като допълнително бе улеснен и от грешките на съперника си.

Във втория сет Хуркач отново доминираше, като направи нови два пробива, за да спечели мача за 93 минути. В третия кръг полякът ще срещне аржентинеца Томас Мартин Етчевери, който победи бразилеца Тиаго Сейбот Вилд с 6:3, 7:5.

След края на срещата си Надал се сбогува с публиката в Рим, като остава въпросителната дали 22-кратният шампион от турнирите от Големия шлем ще може да се бори за 15-а титла от "Ролан Гарос" само след броени седмици.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съвсем ясно е, че

    6 0 Отговор
    Надал е приключил с големия тенис! Да си го признае и да се оттегли достойно!
    Впрочем, Джокович и той натам е тръгнал вече…
  • 2 Браво

    4 0 Отговор
    Да си ходи вече . С неговите суеверия . Стъпка с крак , прескачане на линията , оправяне на уши , нос , коса и задължителното издърпване на гащите отзад . Досаден ми е .
  • 3 шири

    1 0 Отговор
    Време му е на Рафа да каже Чао! на тениса. Вижда се.