Last news in Fakti

25 Май, 2024 22:50 1 560 6

Локомотив София игра за честта си и прати Пирин Благоевград във Втора лига

  • локомотив софия-
  • локо сф-
  • пирин благоевград-
  • втора лига-
  • изпадна-
  • честта си-
  • игра

“Орлетата” загубиха с 0:1 при визитата си на Локомотив (София)

Локомотив София игра за честта си и прати Пирин Благоевград във Втора лига - 1
Снимка: Архив БГНЕС

Отборът на Пирин (Благоевград) изпадна от efbet Лига. “Орлетата” загубиха с 0:1 при визитата си на Локомотив (София) в последния си мач от Трета група на елита. Тимът от Югозапада беше в най-добра позиция преди срещите, но в крайна сметка с поражението си приключва на предпоследна позиция в подреждането, което го праща във втория ни ешелон през следващия сезон.

Мачът бе от изключително значение за Пирин, който се нуждаеше поне от точка, за да стигне поне до бараж за оставане. Това обаче не се случи след късен гол на Валентин Николов, а след това и благоевградчани бяха попарени от развитието на останалите срещи, от които зависеха изпадащите тимове. Хебър постигна обрат срещу Етър, а Ботев (Враца) стигна до минимален успех над Берое. Така Хебър събра 34 точки и остава в елита и през следващия сезон, Ботев (Враца) е с 33 и ще се изправи на бараж за спасение/влизане с третия от Втора лига - Марек, а Пирин изпада директно с 32. Локо (София) игра единствено за честта си и приключва с 39 точки.

В началото на мача домакините имаха инициативата до известна степен, но така и не успяха да създадат нещо опасно пред Максим Ковальов. Гостите също не съумяха да стигнат до чисто положение. Единствено няколко неточни далечни удара напомниха за някаква опасност пред двете наказателни полета.

В края на полувремето двата тима вдигнаха леко оборотите, но все така не успяха да създадат чисто положение и така се оттеглиха на почивка при резултат 0:0.

Втората част започна подобно на първата и чистите положения почти не съществуваха. Първият точен удар в една от двете врати дойде едва 15 минути преди края, но вратарят на Локомотив изобщо не се затрудни.

Така дойде 81-ата минута, когато домакините стигнаха до победата. След центриране отдясно Валентин Николов засече топката във вратата на гостите.

Малко по-късно Христо Попадийн остави "орлетата" с човек по-малко, след като получи втори жълт картон. Това допълнително затрудни гостите, които така и не успяха да стигнат до възможност за безценното изравняване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Локо София

    3 0 Отговор
    Катеричка рунтавелка се качила на табелка и написала с молив --Ло Ко мо тив
  • 4 факт

    4 0 Отговор
    пирин като украински отбор, давай иди досвидание, ты кто такой
  • 5 ДОБРЕ

    2 0 Отговор
    НЕ СТЕ ТЪПУНГЕРИ ..ИЗВИНЯВАМ СЕ...
  • 6 Дааа

    0 4 Отговор
    Пирин и Враца нямат място в А група!