Last news in Fakti

29 Май, 2024 19:00 825 0

Радослав Росенов на победа от квота за олимпийските игри в Париж

  • радослав росенов-
  • на победа-
  • олимпийска квалификация-
  • париж 2024-
  • бокс

Европейският вицешампион се класира за четвъртфиналите на олимпийската квалификация в Банкок

Радослав Росенов на победа от квота за олимпийските игри в Париж - 1
Снимка: Архив БГНЕС

Радослав Росенов е на победа от спечелване на квота за Игрите в Париж. Европейският вицешампион се класира за четвъртфиналите на олимпийската квалификация в Банкок. Големият ни талант срази с 5:0 съдийски гласа силния монголец Цендбатар Ерденебат, пети от Игрите в Токио.

Националът ни стартира със самочувствие срещата в категория до 63.5 килограма, придвижваше се отлично по ринга и не позволи на опитния си съперник да го притиска към въжетата. С игра от дистанция и бърза смяна на посоката Радо доминираше на ринга, а монголецът започна да търси чести влизания с глава. Нещо, за което получи и наказание във втория рунд, а това отвори широко вратата на национала ни към чистата победа.

За място на полуфинал и гарантирана квота за Париж Росенов ще срещне Александру Параскив (Молдова). Двубоят е на 31 май.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА