15 Февруари, 2014 11:00 764 0

Красивата Фенингер триумфира в Супер-Г

  • фенингер-
  • супер-г-
  • сочи

Голямата Мария Хьофъл-Рийш остана втора в дисциплината с множество падания на участничките в нея

Красивата Фенингер триумфира в Супер-Г - 1
Снимки: АП/БТА

Красивата брюнетка Анна Фенингер е новата олимпийска шампионка в Супергигантския слалом в ски-алпийските дисциплини на Олимпийските игри в Сочи.

Представителката на Австрия в ските грабна златото с време 1:25.52 минута. Зад нея се нареди германката Мария Хьофъл-Рийш, която бе с 55 стотни от секундата по-бавна от победителката.

Бронзовото отличие пък остана за друга австрийка - Никол Хосп. Тя изостана с 66 стотни от първото място.

Състезанието ще се запомни и с многото отпадания на състезателки, особено в началото. Седем от първите осем спуснали се по оказалото се коварно трасе момичета не завършиха, затруднени от начина, по който бяха подредени някои врати.

Сред отпадналите състезателки бе една от двете олимпийски шампионки в спускането в Сочи - швейцарката Доминик Гизин. Другата шампионка в спускането - словенката Тина Мазе, която преди 4 години във Ванкувър взе сребро в Супер-Г, остана пета днес, с изоставане от 76 стотни от шампионката.

Лара Гут, бронзова медалистка в спускането в Сочи, пък се нареди четвърта, на 73 стотни от първото място и на 7 от третата позиция.

За 24-годишната Фенингер това е първи олимпийски медал в нейната кариера и втори златен за Австрия в ски-алпийските дисциплини в Сочи след титлата на Матиас Майер в мъжкото спускане. Фенингер вече има и златен медал на световно първенство - в суперкомбинацията в Гармиш-Партенкирхен през 2011 година. С победата на Фенингер днес на трета поредна Олимпиада австрийка печели титлата в Супер-Г. Така Австрия вече има 4 златни медала на Олимпийски игри в тази дисциплина.

Разбира се, днешното състезание мина и без участието на бронзовата медалистка в дисциплината от Ванкувър Линдзи Вон (САЩ).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА