Last news in Fakti

15 Февруари, 2014 17:32 3 146 1

САЩ спечели хокейното супердерби с Русия в Сочи

  • русия-
  • сащ-
  • сочи-
  • супердерби-
  • хокей-
  • драматични-
  • дузпи

Неповторим сблъсък завършил след драматични дузпи

САЩ спечели хокейното супердерби с Русия в Сочи - 1
Снимка: АП/БТА

Всеки истински фен на хокея може да съжали, ако не е бил пред телевизора си в 14:30ч. българско време, защото пропускът му да гледа голямото дерби между Русия и САЩ е грандиозен.

Феноменален, драматичен, фамозен сблъсък, който предложи всичко - обрати, напрежение през цялото време, 4 гола, отменен 5-ти и един куп дузпи с неочакван край.

В крайна сметка, след като в редовното време двете суперсили пропуснаха да се победят и завършиха при 2:2, трябваше да се влезе в продължение. Там обаче голове нямаше и така се стигна до руската рулетка на дузпите.

САЩ показа хладнокръвие и след 1:1 след първите 3, когато вече всяка грешка щеше да е фатална, американците показаха кой е по-класният тим на Игрите и наказаха пренавитите домакини, спечелвайки и срещата, а с нея и 2-те точки.

В препълнената зала "Болшоя" и пред погледа на президента Владимир Путин домакините бяха изключително мотивирани за успех, но в крайна сметка не успяха да го постигнат.

След нулева първа третина, руснаците поведоха след добро изпълнение на Павел Датсюк в 29:15 минута, но малко преди края на втората част Кам Фаулър изравни резултата.

В началото на последната третина САЩ стигна до пълен обрат след попадение на Джо Павелски, но Датсюк върна Русия в срещата с втория си гол. Малко преди края домакините стигнаха дори до победен гол, но той бе отменен, тъй като вратата на Джонатан Куик бе разместена. Това спря устрема на руснаците и до края на редовното време САЩ доминираше в мача.

Напрежението се режеше с нож и след като и в продължението нямаше голове, при внезапната смърт се наложи да се изпълнят по още цели пет дузпи, преди Ти Джей Оший да донесе крайния успех на САЩ.

Благодаревние на този изстрадан успех, янките пък на практика си осигуриха и първото място в групата, докато Русия ще трябва да се справи със Словакия в утрешния си мач, за да продължи към финалите.

По-рано днес, словенците биха с 3:1 Словакия като поднесоха и най-голямата изненада на турнира досега.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 galaxy

    0 0 Отговор
    Браво и на руснаци и на американци.