Last news in Fakti

6 Юни, 2024 07:30 632 0

Барселона иска национал на Испания

  • реал сосиедад-
  • микел мерино-
  • барселона-
  • футбол

27-годишният играч е набелязан като идеален вариант за подсилване на халфовата линия

Барселона иска национал на Испания - 1
Снимка: БГНЕС

Халфът на Реал Сосиедад Микел Мерино е една от приоритетните трансферни цели на Барселона за това лято. Според информация на вестник "Спорт", 27-годишният играч е набелязан като идеален вариант за подсилване на халфовата линия за схемата с двама опорни полузащитници, която е предпочитана от Ханзи Флик.

Договорът на Мерино с Реал Сосиедад изтича след година и за момента той още не може да се разбере с ръководството на баския клуб за неговото удължаване. Това означава, че той може и да бъде пуснат на пазара при добра оферта.

В същото време в Барселона се надяват скоро да имат яснота относно финансовото си състояние и бюджета, с който ще разполагат за подсилване на състава си. Едва тогава може да започнат конкретни разговори с Реал Сосиедад. Със сигурност каталунците искат да вземат нов халф и нищо чудно това да е именно Мерино.

Преди да пристигне в Сан Себастиан, Мерино натрупа опит в няколко други клуба. Кариерата му започна от Осасуна, но той е играл още и за Борусия (Дортмунд) и Нюкасъл. От 2018 година той е в Реал Сосиедад, като до момента има 242 мача, 27 гола и 30 асистенции. Той е и национал на Испания с 20 мача за "Ла Фурия".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА