Last news in Fakti

8 Юни, 2024 19:48 1 366 14

Илиан Илиев: Двата мача бяха на такова ниво, което ни дава възможност да трупаме самочувствие

  • илиан илиев-
  • сподели-
  • мнение-
  • мачове-
  • самочувствие-
  • национали-
  • играчи-
  • треньор-
  • българия

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Илиан Илиев оцени вложената енергия от футболистите днес срещу Словения

Илиан Илиев: Двата мача бяха на такова ниво, което ни дава възможност да трупаме самочувствие - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Илиан Илиев оцени вложената енергия от футболистите днес срещу Словения. Мачът завърши 1:1, което е второ равенство за тима в рамките на четири дни след нулевото с Румъния на 4-и, предава БТА.

"Коментарът ми днес няма да е по-различен от този за предишния мач. Благодарен съм на всички, че се вложиха максимално срещу един добър отбор. Но ние имахме възможност да се представим по-добре в атака. Също така и в прехода подобрихме синхрона. През второто полувреме вкарахме вече по-креативни хора, държахме повече топката. Защото ние сме отбор, на който не му е комфортно само да се защитава", започна Илиев.

На въпрос дали е доволен от равенствата, както и от предишните две – през есента с Унгария и Сърбия, специалистът каза: "Със сигурност никой не иска да завърши наравно, ако може да победи. Говорихме за тия равенства с Унгария със Сърбия, вече го коментирахме този въпрос. Важното е, че футболистите се вложиха максимално, както и го правят. Сега вече в Лигата на Нациите трябва да търсим повече победата. Не че днес не я търсихме, но с една идея сме малко по-респектирани от Словения и държахме да не загубим".

Оценявайки двете юнски проверки, мнението му е: "И двата мача бяха на такова ниво, че ни дава възможност да трупаме самочувствие, да играем под напрежение. Някои от националите си зачертаха почивката и дойдоха тук, за което съм им благодарен".

По-рано днес се появи информация, че ганайското крило на Лудогорец – който има и български паспорт, може да стане национал на страната ни. Самият той даде подобно изявление и обясни, че очаква такова развитие. Но Илиев предупреди, че това е труден, бавен и сложен процес.

"Това е много сложно да се коментира. Има срокове да си живял в България, за да станеш национален състезател по придобито гражданство, а не по рождение", каза още треньорът.

Ако се спазят процедурите на Световната федерация по футбол (ФИФА), Текпетей може да бъде национал на България след 31-и юли 2025-а година, тъй като тогава се навършват пет години, откакто живее у нас. Но крилото има два мача за родината си Гана през 2017-а година и ФИФА ще разгледа и този въпрос, защото има специална процедура за смяна на националността.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК 🐱

    5 8 Отговор
    Черно Море все още няма загуба!! да не плачкате наТича и тоя сезон , софияни ?

    Коментиран от #14

  • 2 Сандо

    5 1 Отговор
    Двата мача ясно показаха,че правилно сме на това ниво.Но със задоволство можем да отбележим,че бяхме и по-зле.
  • 3 👽👽👽👽👽

    7 2 Отговор
    Я ама ние имаме национален отбор по ритни топка и защо няма да участва на европейското. ??,,?
  • 4 Васев

    5 1 Отговор
    Футболистите от национала добре се представят с Илиян Илиев.Но политиците ни не виждат ли съседните държави какви хубави Национални стадиони имат. С нашия грозен Национален стадион сме туземци на балканите. Защото политиците се интересуват само от как да вземат по големи комисионни, и да напълнят стомасите си с евтини депутатски кюфтета.
  • 5 в понеделник

    2 1 Отговор
    Веднага молба да ни дадат уайлд кард за Германия.
  • 6 Дейзи

    6 2 Отговор
    Правителството вместо да изгради супер модерен Национален стадион за 3000 милиона, те прахосаха над 30 милиарда за стари изтребители на двойна цена. Така вместо да имаме нов Национален стадион станахме спонсори на най богатата държава. Затова страната ни в момента е в икономическо блато.
  • 7 Начев

    8 2 Отговор
    Тиквата неграмотна обещаваше че ще построй нов модерен Национален стадион. Но вместо стадион той със милиардите похарчени за антични изтребители на книга, позлати икономиката на САЩ. Затова с парите от комисионните и злато пълни нощните шкафчета с тях и ги използва като сейф. С тях купува луксозни апартаменти и имоти на любовниците си.
  • 8 Анелия

    7 1 Отговор
    Всички чужди политици който се срещат с тиквата го мислят за глухоням, защото не знае нито един чужд език. Но поне знае как да ограбва държавата и да унищожава бизнеса на хората. На Сърбия не пожела да постави условие за членството им в ЕС ако не ни върнат престъпника който ограби КТБ. Това може да се тълкува че е съучастник или чадър на престъпника. Дори мутрата се хвалеше че бързо е прокарал тръбите за газ до Сърбия.За него няма място дори и в затвора.
  • 9 Източна ромелия

    5 1 Отговор
    Ами последно време сме царе на равните мачове. А кога ще има побнеда?

    Коментиран от #12

  • 10 Денков

    5 1 Отговор
    Ако конфискуват златото и валутата на тиквата скрити в мебелитему, ще може да се изгради много красив Национален стадион.
  • 11 бг фенове

    4 7 Отговор
    Имаме добър отбор в момента и може да завърши с успешен резултат срещу всеки отбор. Но нямат самочувствие заради грозния комунистически Национален стадион. Еничарите в парламента трябва незабавно да започнат изграждането на нов Национален стадион. В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ЩЕ ТРЯБВА ДА ИЗГРАЖДАТ ЗАТВОР ЗА ДЕПУТАТИ.
  • 12 Сандо

    4 3 Отговор

    До коментар #9 от "Източна ромелия":

    За да победиш трябва да вкарваш голове.При нас те са плод на случайност.Често е плод на случайност и че не са ни вкарали голове.Изобщо не трябва да се заблуждаваме,че с последните два равни мача сме си повишили класата.
  • 13 ГЕРБ НА БУНИЩЕТО

    5 1 Отговор
    Гледах и двата мача - слаба, апатична и безидейна игра на нашите уж "национали". Погледнете съставите и на двата противника, в какви клубове ритат техните играчи и къде - нашите, включително и прехваленият капитан Кирил Десподов. Тези приятелски и милозливи равенства набързо послужиха като повод договорът на Илиян Илиев да бъде продължен до края на 2026-та година от новия шеф Гонзо. Но се вижда, че и новият треньор ще се провали при първите по-сериозни изпитания в отговорните турнири.
  • 14 Чернев

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК 🐱":

    В Максуда как е?