Last news in Fakti

18 Февруари, 2014 22:54 1 281 0

Латвия изненада всички, Чехия взе своето

  • чехия-
  • словакия-
  • латвия-
  • швейцария-
  • сочи

Швейцария и Словакия напускат безславно Сочи

Латвия изненада всички, Чехия взе своето - 1
Снимка: БТА

Тимът на Латвия сътвори една от големите изненади в турнира по хокей за мъже на Олимпийските игри. Балтийският тим победи с 3:1 световния вицешампион Швейцария с 3:1 в плейоф за влизане в четвъртфиналите, а „кръстоносците” бяха сочени за един от отборите, които дори могат да се борят поне за място в топ четири. В първите си три мача Швейцария имаше само два допуснати гола, но в най-важния си мач досега те получиха три и това се оказа пагубно.

Момчетата на треньора Тед Нолан дръпнаха на опонента си с 2 бързи на Оскарс Бартулис и Лаурис Дарзинш, който отбеляза при числен превес, в първата трертина.

Световният шампион сякаш не понесе такъв развой и до 36-ата минута не можа да намали изоставането си, което се случи тогава благодарение на точен удар на опитния Мартин Плюс.

Звездата на вратата на Швейцария Йонас Хилер днес отстъпи лаврите на Едгарс Масалскис, който не позволи на Швейцария да изравни, а имаше редица изгодни шансове пред отбора.

Нещо повече, в края, в празната швейцарска врата, Дарзинш вкара втория си гол в срещата и сложи точка на спора.

Така утре, от 19 часа, латвийците ще играят на ¼-финал с настоящия олимпийски шампион Канада, а швейцарците напускат турнира.

В друг плейоф, игран днес,  след успех с 5:3 Чехия изхвърли от надпреварата тима на Словакия.

Яромир Ягър и съотборниците му поведоха с 4:0 срещу коравия си опонент, а три от головете дори бяха още в първия период.

Алеш Хемски даде преднина на тима на Алойс Хадамчик, реализирайки бързо първия им отдал се шанс за игра с човек повече. Половин минута по-късно Роман Червенка довкара шайбата след контраатака, а Давид Крейчи в 18-ата минута при пауър плей направи положението на словаците много тежко.

Червенка покачи на 4:0 пет минути преди втората сирена, за да сложи на практика край на надеждите на Словакия за победа.

Интригата се върна донякъде с попадението на Мариан Хоса в края на тази част, а напълно тя го направи, когато пак Хоса и Томаш Сурови сведоха аванса на Чехия на само един гол разстояние. Оставаха малко над единайсет минути и на леда стана горещо.

Разбъркванията пред вратата на Ондрей Павелец започнаха да нагнетяват обстановката, но шайбата така и не влизаше за четвърти път зад стража на Уинипег Джетс.

Чехите използваха контри в тези моменти, но отбелязаха петия си и успокоителен гол, когато голкипърът на Словакия Ян Лацо беше заменен от полеви играч.

С успеха днес най-възрастният тим на Игрите си осигури мач със САЩ на 1/4-финалите. Началото му е в 19 часа в сряда. Словакия отпада и няма да играе повече в Сочи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА