Last news in Fakti

14 Юни, 2024 14:30 478 0

Още два клуба в Серия "А" с нови треньори

  • верона-
  • удинезе-
  • футбол-
  • серия а

Както е известно, тимът на Верона беше напуснат от своя наставник Марко Барони, който реши да поеме Лацио

 Още два клуба в Серия "А" с нови треньори - 1
Снимка:

Верона и Удинезе станаха поредните отбори в Серия "А", които предприеха треньорски смени преди началото на новия сезон.

Както е известно, тимът на Верона беше напуснат от своя наставник Марко Барони, който реши да поеме Лацио. Така “мастифите” обявиха за негов наследник на треньорския пост Паоло Дзанети, който подписа договор само до следващото лято, но с опцията за още един сезон. За последно 41-годишният специалист води Емполи, откъдето беше уволнен в началото на изминалата кампания, като също така е бил начело на Асколи, Зюдтирол и Венеция.

Междувременно, Удинезе също обяви пристигането на нов треньор, след като не бе удължен краткосрочният договор на Фабио Канаваро, въпреки че той спаси клуба от изпадане от Серия "А". Така фриуланите назначиха на негово място Коста Руняич, който ще води тима през следващата кампания. 53-годишният специалист доскоро беше треньор на Легия (Варшава), а преди това прекара пет сезона в друг полски отбор - Погон (Шчечин). Германският наставник също така има опит в отбори от своята родина, след като е бил начело на Дармщат, Дуисбург, Кайзерслаутерн и Мюнхен 1860.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА