7 Юли, 2024 17:27 1 364 10

Ердоган доволен от турския национален отбор

  • ердоган-
  • похвали-
  • доволен-
  • турския-
  • национален отбор-
  • евро 2024

Ердоган замина за Берлин заедно със съпругата си Емине Ердоган, за да подкрепи турските футболисти

Ердоган доволен от турския национален отбор - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Турският президент Тайип Ердоган похвали националния отбор на страната, въпреки че селекцията на Винченцо Монтела отпадна на четвъртфиналите след поражение с 1:2 от Нидерландия.

Ердоган замина за Берлин заедно със съпругата си Емине Ердоган, за да подкрепи турските футболисти. Той отмени планирано посещение в Шуша, Азербайджан, за да може да пътува за Берлин, пише dsport.bg.

Заедно с турския президент в германската столица пристигнаха министърът на младежта и спорта Ашкън Бак, главният съветник на президента по външната политика Акиф Чагатай Кълъч, заместник-директорът на Дирекцията по комуникации на турското президентство Чагатай Йоздемир, както и бившият германски национал и настоящ турски политик Месут Йозил, информира в. „Хюриет“.

Ердоган се отби при турските футболисти след мача късно снощи в съблекалнята на „Олимпиащадион“ в Берлин.

„Поздравявам всички вас. Вие сте нашите шампиони, независимо от днешния резултат, каза президентът на националите.

„Ние сме доволни от вас. Тази работа има бъдеще и ние ще продължим да работим по въпроса. Вярвам във вас“, заяви още Ердоган през нощта, като подчерта, че отборът на Турция има голям потенциал.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 България

    17 7 Отговор
    И двата турски отбора отпаднаха от турнира.
  • 2 нашия

    12 2 Отговор
    Е и.....????!!!!
  • 3 Бай Ганьо

    19 2 Отговор
    Все пак бяха домакини,
    Целият стадион ехтеше Туркия, Туркия

    Коментиран от #7

  • 4 Ганьо

    22 11 Отговор
    На нас естествено не ни остава нищо друго освен да злобеем и плюем, все пак ни са черти...
  • 5 Професор

    6 5 Отговор
    Турците пишат в социалните медии, че Ердоган е виновен за загубата на турския отбор защото е отишъл да гледа мача. Представители на опозицията призоваха Ердоган да не ходи на мача в Холандия защото ще съсипе всичко. В Х под снимка на Ердоган на стадиона в Нидерландия пише: "Където стъпи трева не никне".
  • 6 Бешикташ

    7 1 Отговор
    Турците играха много добре. Имат стил, бързи и технични са, комбинативни, имат голяма звезда- Ерда Гюнер. Трябваше да пуснат по-рано център-нападателя на Бешикташ Тосун. Но най-важното-турците играха напълно коректно, спорстменски, не прилагаха мръсни номера, не се преструваха, не бавеха играта, не ритаха противника,никого не контузиха, извиняваха се, когато случайно вършеха нарушение, много културна игра от тях. Футболът отразява състоянието на една нация, в този смисъл това е възход на Турция като държава и като общество. А Холандците ще станат сигурно шампиони, те са най-добри.
  • 7 Поправка

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Бай Ганьо":

    Не Туркия, а Тюркие. Това е правилното и това викаха.
  • 8 българин

    1 2 Отговор
    нормално е да се радва. при положение че са 80 милиона и се пишат за голямата работа, имат само два читави отбора и въпреки това успяха да стигнат дотук. това си е голямо постижение за анадолците.

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Такова трябва да бъде поведението на всеки един държавен глава към своите спортисти ! Много често, макар и с незавидни постижения от тяхна страна.Това вдъхва увереност, гордост и сила на спортистите да се стараят все по-вече и по-вече !
    Критикари и черногледци – бол !!