9 Юли, 2024 08:30 1 199 1

Няма кой да спре девойките ни на Европейското първенство

  • национален отбор-
  • волейбол-
  • девойки

За българките това е  шеста победа от шест мача

Няма кой да спре девойките ни на Европейското първенство - 1

Националният отбор на България победи домакините от Гърция с 3-1 (25:18, 25:19, 24:26, 25:20) гейма и се класира за полуфиналите на Европейското първенство по волейбол за девойки до 18 години в Ираклион (Гърция).

За българките това е шеста победа от шест мача. Селекцията на Антонина Зетова продължава без загуба в Ираклион, а до края на груповата фаза има още един мач - утре от 14:30 часа срещу Унгария.

Националният тим заслужи първото място в потока, от което е почти невъзможно да бъде изместен. По регламент към топ 4 продължават първите два състава от двете групи. Полуфиналната фаза и двата мача за медалите ще се играят в Румъния на 12 и 13 юли.

Деница Ангелова беше най-резултатна с 16 точки, а Калина Венева добави 15. Дарина Нанева имаше силно включване и се отличи с 13 точки, а много силна игра в четвъртия гейм на Никол Окоро и Вяра Парапунова им донесе по 9 точки.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чочо

    1 0 Отговор
    Браво.....Давайте взе така.