8 Юли, 2024 15:04 533 0

Ива Иванова се класира за втория кръг при дeвойките на Уимбълдън

  • ива иванова-
  • уимбълдън-
  • девойки-
  • класира-
  • класира тенис

Поставената под №16 българка направи обрат

Ива Иванова се класира за втория кръг при дeвойките на Уимбълдън  - 1
Снимка: shutterstock.com

Ива Иванова се класира за втория кръг на сингъл при дeвойките на Откритото първенство на Великобритания по тенис.

Поставената под №16 българка направи обрат и победи с 2:6, 6:2, 6:2 Изабел Лейси от Великобритания. Срещата продължи 101 минути.


Иванова допусна пробив в първия гейм на мача, но успя да обърна резултата до 2:1. За съжаление Ива загуби следващите пет гейма, а с това и първия сет с 2:6.

Българката допусна пробив в първия гейм и на втория сет, но спечели следващите четири за 4:1. Британката намали един гейм от пасива си, но след това Ива взе два поредни гейма за 6:2.

Иванова продължи да доминира и поведе с 3:0 в третата решителна част. До края българката контролираше мача и с още един пробив спечели с 6:2.


Срещите на другите трима българи от първия кръг на основната схема бяха отложени за утре.


При юношите Александър Василев ще играе срещу №6 в схемата Ян Кумстат от Чехия. Българинът вече записа две победи в квалификациите на турнира. Кумстат пък е финалист от Australian Open и шампион на силния международен турнир от категория J300 на ITF в Пловдив.


При девойките Росица Денчева ще играе срещу квалификантката Мика Бухник от Израел.

Елизара Янева ще стартира срещу поставената под №11 в схемата Уакана Сонобе от Япония. Преди седмица Янева победи Сонобе с 6:4, 6:1 на турнира в Роухямптън.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА