18 Юли, 2024 10:40 2 662 0

Трима български волейболисти ще играят в Суперлигата на Италия

  • матей казийски-
  • волейбол-
  • суперлига-
  • спорт-
  • алианц милано-
  • георги татаров-
  • александър николов

Това стана ясно, след като всичките отбори обявиха официално картотеките си за новия сезон

Трима български волейболисти ще играят в Суперлигата на Италия - 1

Трима български волейболисти ще играят в Суперлигата на Италия през новия сезон.

Това стана ясно, след като всичките отбори обявиха официално картотеките си за новия сезон.

Легендата на българския волейбол Матей Казийски за втори пореден сезон ще играе за Алианц (Милано), с който стигна до бронзовите медали в миналия шампионат и помогна на клуба си да се класира за историческо участие в Шампионската лига.

Посрещачът, който на 23 септември ще навърши 40 години, се очаква да е титуляр за тима от Милано, където негови конкуренти за поста са олимпийският шампион с Франция от Токио 2020 Ясин Лаути, японският национал Татсунори Оцука, младежкият национал на Италия Давиде Гардини, който е син на легендата Андреа Гардини, и Томазо Барото.

Националът Георги Татаров пък ще играе за първи сезон в Суперлигата на Италия, след като подписа с новака Юаса Батери (Гротацолина).

Националът Александър Николов за трети пореден сезон ще играе за гранда Кучине Лубе (Чивитанова).

20-годишният Николов пропусна всички двубои на националния отбор на България, след като се наложи да претърпи операция на дискова херния. От Лубе уверяват, че въстановяването на Алекс Николов върви добре.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА