21 Юли, 2024 12:39 1 514 7

Никола Цолов спечели Формула 3 в Унгария

  • цолов-
  • формула 3-
  • унгария-
  • победа

Българинът тръгна от второ място на стартовата решетка и още в първите метри успя да изпревари своя съотборник Лорън ван Хьопен.

Никола Цолов спечели Формула 3 в Унгария - 1
Снимка: Nikola Tsolov Racing, Facebook

Никола Цолов записа първата си победа в основно състезание от Формула 3, след като триумфира в дългата надпревара на пистата „Хунгароринг“ в Унгария. За българинът това бе трета победа на това ниво, предава БТА.

Цолов тръгна от второ място на стартовата решетка и още в първите метри успя да изпревари своя съотборник Лорън ван Хьопен.

В края на състезанието нидерландецът започна да притиска по-сериозно Цолов, но българинът удържа първата позиция, печелейки първата си неделна победа. Ван Хьопен завърши на второто място, а мексиканецът Леон остана трети. Леонардо Форнароли финишира четвърти, точно пред третия пилот на АРТ Кристиан Менсъл.

С победата си Цолов се изкачи на осмото място в генералното класиране във Формула 3 два кръга преди края. Българинът има 75 точки на своята сметка и изостава с 44 от лидера Габриеле Мини, който финишира 12-и днес. Люк Браунинг запазва второто си място на четири точки зад Мини, а Линдблад е трети на шест пункта от лидерската позиция.

До момента Никола Цолов имаше два успеха в спринтовете в Монако и Австрия. Повече победи от Цолов от началото на сезона има единствено Линдблад, който е с четири, по две в спринтовете и в основните стартове.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Aлфа Вълкът

    14 0 Отговор
    Браво бе момче! Оттук сега всички в Х защото го плюят нашето момче като ги бие.

    Коментиран от #2

  • 2 РЕАЛИСТ

    17 0 Отговор

    До коментар #1 от "Aлфа Вълкът":

    Дано доживея да видя наше момче във Формула 1. Браво на това момче.
  • 3 Браво

    14 0 Отговор
    на хлапето! Все така да продължава и да стигне до F1
  • 4 Аз съм веган

    11 0 Отговор
    Страшен е. Давай Никола.
  • 5 Цеко сифоня

    12 0 Отговор
    И нека Ники бъде новият Сена !!!
  • 6 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 0 Отговор
    Наистина Българска Майка го е раждала това момче!!
  • 7 Победа

    2 0 Отговор
    Никола отвя всички като вихър!
    Тези, които бяхме на пистата се гордяхме, че сме българи!
    Браво, Ники! Пожелаваме ти от сърце още и още спортни победи!