23 Юли, 2024 22:03 2 251 4

УЕФА изхвърли украински отбор от евротурнирите

  • днипро-1-
  • украинският-
  • отбор-
  • уефа-
  • дисквалифициран-
  • лигата на конференциите

Днипро-1, който се намира на ръба на фалита, бе дисквалифициран от Лигата на конференциите

УЕФА изхвърли украински отбор от евротурнирите - 1
Снимка: YouTube

Украинският футболен клуб Днипро-1, който се намира на ръба на фалита, бе дисквалифициран от Лигата на конференциите, съобщи сайтът на УЕФА. Клубът получи служебни загуби в мачовете срещу унгарската Академия Пушкаш във втория квалификационен кръг на турнира, пише gong.bg.

Днипро-1, основан през 2015 година, изпитва сериозни финансови проблеми, които заплашват неговото съществуване. Преди дисквалификацията от Лигата на конференциите, отборът беше изваден и от украинската Висша лига. Финансовите затруднения на клуба доведоха до ръба на фалита, като бъдещето му остава несигурно.

Основан преди по-малко от десетилетие, Днипро-1 бързо се утвърди като един от водещите отбори в украинския футбол. Въпреки младата си история, клубът успя да постигне значителни успехи и да се конкурира на високо ниво както в националните, така и в международните турнири.

Дисквалификацията на Днипро-1 от Лигата на конференциите е част от мерките на УЕФА за поддържане на финансовата стабилност и справедливост в европейските клубни състезания. Лигата на конференциите, въведена като трето ниво на европейските клубни турнири, предоставя възможности на по-малки и средни клубове да се изявят на международната сцена. Въпреки това, финансовата стабилност остава ключов фактор за участие в тези състезания.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    6 4 Отговор
    БЕЗПЛАТЕН ОБЯД НЯМА
  • 2 Някой

    6 4 Отговор
    Преди писаха, че останали 3 младежи, но един извикан на олимпиада. С 2 играча, няма как да играят.

    Коментиран от #3

  • 3 Някой

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "Някой":

    А до кликащите минуси на факти, тук над коментарите и под статията си има към статията:
    "Украински отбор остана без футболисти, но УЕФА не го вади от турнирите"
    Там си го пише. Цитат от там:
    "Само трима са играчите, които имат договори с клуба – това са 18-годишното ляво крило Рамик Гаджиев, 19-годишният централен нападател Даниел Кивинда и 20-годишният вратар Якив Кинерейкин, който обаче е част от състава на Украйна за Игрите в Париж."
  • 4 Тези иначе са във война

    4 0 Отговор
    А пък си ритат топката и се забавляват.