24 Юли, 2024 10:27 2 542 5

Томас Лафчис даде прогноза за Панатинайкос-Ботев (ПД)

  • томас-
  • лафчис-
  • ботев пловдив-
  • пао-
  • панатинайкос

„Канарчетата“ имат отличен шанс, казва бившият шеф на „сините“

Томас Лафчис даде прогноза за Панатинайкос-Ботев (ПД) - 1
Снимка: Факти.бг/Архив

Бившият вратар Томас Лафчис е една от легендарните фигури в българския футбол. Президент е на Левски в периода 1991-1999 година, като в първата половина на 90-те превръща Левски в абсолютен хегемон в България. С три поредни титли и победи над далеч по-богатите финансови отбори на ЦСКА, Ботев (Пд) и Локо (Сф), с недостижимите в днешно време резултати, съответно 7:1, 6:1 и 8:0, предава gong.bg. През 80-те години Томас Лафчис е част от тима на Панатинайкос и постига най-значимите си успехи като футболист.

За „Мач Телеграф“ Томас Лафчис прогнозира как ще се развие битката между ПАО и Ботев (Пд), както и моментното състояние на гръцкия съперник на пловдивчани.

"Гледах и двата мача на Ботев (Пд) с Марибор и не мога да не отбележа, че отборът на Душан Керкез играе добър футбол. Имат качествени футболисти, личи си, че треньорът е отдаден на работата си. Резултатите засега са позитивни, но все пак трябва да се има предвид, че следващият съперник е далеч по-голяма класа от Марибор. Там ще трябва да се хвърлят още повече усилия. Но шансовете за успех на Ботев са налице. Най-вече заради по-напредналата фаза на подготовката. Ботев започна по-рано лятната си подготовка, вече започна и вътрешното ни първенство, както и двата мача от Лига Европа. Това дава известно предимство на „канарчетата“. Срещу себе си обаче ще имат един много голям отбор. И като класа, и като история, и като фенска подкрепа. Ако теглим чертата, шансовете са изравнени. Нещата в момента са 50 на 50 и това е много добре за Ботев, защото имат шанс“, коментира Лафчис.

"През това лято ПАО успя да запази отбора си от миналия сезон. Самият факт, че задържаха най-добрия си футболист Йоанидис, за когото Спортинг Лисабон даваше 25 милиона евро, е достатъчно показателен. Имат още един футболист - Ваядинис, който е искан в един от бразилските грандове, но и той остава. Имат и нов треньор, за когото се знае, че е много добър и амбициозен. Диего Алонсо е бил начело на тимове като Севиля и Интер Маями. Но ПАО още не е стигнал нивото на добрата си форма. Целта в момента е да преодолее Ботев, за да спечели още две седмици подготовка за следващите мачове в Европа. За тях успешните мачове в евротурнирите са изключително важни, не само заради финансовите приходи, но и заради имиджа", обясни още Лафчис.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 любител

    3 1 Отговор
    лафчо ама ботев е голям отбор бе. хахаха
  • 2 Някой

    1 9 Отговор
    Лафчис създава нова фирма 1991г - Левски 1914. Те заместват Левски София, като са директно пуснати в А група. При Батков очевидно принудително, трябваше да си сменят и емблемата. Иначе Левски е закриван 1949г.

    Коментиран от #3

  • 3 Ни думай ВА

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Някой":

    А Булгарплод Етрополе Ловеч Литекс -червени доматиберачи, още не е открит.
  • 4 стария лафчес е мафиот

    2 1 Отговор
    кат е кръстил сина томас и цяла гръцка и македония се смеели с пълно гърло . томас, томе, томисикис, томанагис ... все му бъркали името и го забравяли. 90 най-големите манипулатори слагаха капиталисти от турска и гръцка . с 3 канала по тв и 8 картела само борчагите лапаха яко . така и мутрите изградиха таверни с узо и чалгарки от кардашарите на караманецо . томас няма пак да взема лески . няма пак черно тото .
  • 5 пешо

    1 1 Отговор
    Калине , никой път Ботев и Локо не са били по богати от говедата