27 Юли, 2024 20:00 1 517 6

Аржентина записа победа над Ирак в Париж

  • париж 2024-
  • ирак-
  • аржентина-
  • футбол-
  • олимпийски игри

Олимпийският вицешампион Испания се наложи с 3:1 срещу Доминиканската република в Бордо

Аржентина записа победа над Ирак в Париж - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Аржентина постигна първа победа на олимпийския турнир по футбол при мъжете. Двукратните шампиони се наложиха с 3:1 срещу Ирак в двубой от група "В", игран в Лион, предаде БТА.

Още в осмата минута Тиаго Алмада откри резултата в полза на "гаучосите" след асистенция на нападателя на Манчестър Сити Хулиан Алварес. Дълбоко в допълнителното време на първата част аймен Хюсеин изравни в полза на иракския отбор.

След почивката превъзходството на аржентинците беше сериозно и те достигнаха до още две попадения. В 62-ата минута Лусиано Гонду също се разписа в полза на Аржентина, а това направи и съотборникът му Есекил Фернандес пет минути преди изтичане на редовното време на срещата.

"Гаучосите" имат три точки след два изиграни мача, като преди три дни загубиха с 1:2 срещу Мароко след двубой, белязан от скандали.

В група "С" олимпийският вицешампион Испания се наложи с 3:1 срещу Доминиканската република в Бордо. Фермин Лопес откри резултата след 24 минути игра, но Анхел Монтес де Ока изравни изненадващо само 13 минути след това.

Доминиканците останаха в намален състав заради червен картон на Едисон Аскона в допълнителното време на първата част.

През второто полувреме Алекс Баена и Мигел Гутиерес се разписаха в рамките на четвърт час и решиха всичко в срещата с головете си. Халфът на Виляреал Баена, който беше част от състава на Испания, спечелил титлата на Евро 2024 преди две седмици, се разписа с шут от дистанция, а Гутиерес оформи крайното 3:1 с добавка на празна врата в 70-ата минута. С втория си пореден успех испанците се класираха за следващата фаза на олимпийския турнир във Франция.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чърчил

    2 0 Отговор
    Ок.
  • 2 Град Козлодуй

    3 1 Отговор
    Честито
  • 3 🍊🍋🇧🇬

    4 1 Отговор
    Украйна разби Мароканците с Червен картон и 10 човека с гол в последната минута 2 на 1 за Украйна!!
  • 4 🍊🍋🇧🇬😁

    2 1 Отговор
    Супер мач.
  • 5 хммм

    1 0 Отговор
    Какви победи?? ))) Фашистите се струват. Те винаги виждат победи където ги няма!
  • 6 Бай Иван

    1 0 Отговор
    Чалмите и фудбол.