2 Август, 2024 05:43 1 319 2

Валентин Илиев: Всеки остави сърцето си на терена, не изгубих вяра след гола на Будучност

  • валентин илиев-
  • цска 1948-
  • реян даскалов-
  • будучност

Реян Даскалов изтъкна себераздаването и колективното начало като основни причини за успешния финал на сблъсъка с черногорския тим

Старши треньорът на ЦСКА 1948 Валентин Илиев остана спокоен след равенството 1:1 след продължения с черногорския Будучност, което класира "червените" за третия квалификационен кръг в Лигата на конференциите, предаде БТА.

Българският тим допусна гол в 65-ата минута, но с попадение на резервата Евгени Сердюк в края на първото продължение ЦСКА 1948 елиминира съперника си и си осигури среща с кипърския Пафос в следващия кръг.

"Емоциите след класирането са позитивни и това е най-нормалното нещо. Отдавам заслугата за него както на футболистите, така и на всички нас, които им предоставихме най-добрата възможна подготовка. В това число включвам треньорите, медицинския персонал, собственика. Преди мача си говорихме с играчите, че красотата във футбола няма да е на първо място, а ще победи желанието. Всеки един от тях остави сърцето си на терена. Изправихме се срещу отбора на Будучност, който играе с невероятен отборен дух. Знаех, че срещаме сериозен отбор със сериозен дух. Но ние показахме по-голямо желание и характер. Освен това смятам, че нашата физическа подготовка бе по-добра и това си пролича най-вече в продълженията", каза Илиев.

"Не съм губил вяра, след като ни вкараха гол. Когато даваш всичко от себе си, рано или късно това се възнаграждава. Никога не съм губил вяра. Да, чувството не беше приятно, когато ни вкараха, но казах на момчетата да вярват и те направиха точно това", добави бившият български национал.

Той коментира и предстоящите мачове с Пафос.

"Както сме се подготвили за този мач, така ще се подготвим за всеки следващ съперник. Не сме в позиция да разделяме мачовете и да подценяваме противници. Нашият отбор е такъв, че ако една-две частички от пъзела отпаднат, това повлиява на целия тим. Съставът ни няма такава голяма широчина, затова и все още ми е трудно да кажа дали няма да поискаме отлагане на някой от следващите ни мачове в първенството", завърши Валентин Илиев.

Опитният дефанзивен полузащитник на ЦСКА 1948 (София) Реян Даскалов заяви, че себераздаването, колективното начало и сплавта, която се получава в съблекалнята им, са основните причини за успеха в Черна гора.

"Този терен не предразполагаше да се играе техничен футбол и беше ясно, че във всяка една секунда трябваше да има битка. В която ние не отстъпихме нито сантиметър. Поздравявам момчетата, щаба и всеки един от клуба. И заслужено продължаваме напред. С всеки мач отборът ни става все по-зрял. Младите момчета трупат опит, правим добра сплав между опитни и млади, всеки се раздава на максимум. Също така компактни сме, всеки помага на другия и това неминуемо води до успех. Това е заслужен успех, няма нищо случайно", започна Даскалов, който даде тон за максимално себераздаване.

След това той беше попитан каква е ролята на старши треньора Валентин Илиев за този успех. Още повече, че след основаването си през 2016-а година това е първият елиминиран съперник от ЦСКА 1948 в европейските турнири.

"Неговата емоция е много важна за отбора. Някои футболисти може и да се стъписват, когато го видят да реагира по-остро и рязко, но това е полезно за отбора", заяви Даскалов по повод бившия централен защитник. "Когато го видиш да крещи отстрани, ти става ясно, че трябва да дадеш още повече от това, което си вложил. За мене един треньор трябва да се държи по този начин".

Следващият съперник на отбора, който играе мачовете си в Бистрица, е кипърският Пафос, който е с руски инвеститори и разполага с доста школувани, европейски футболисти. Попитан какво може да се очаква от този двубой, Даскалов каза: "Ние играем мач за мач, имаме мач за първенството, трябва да го изиграем и тогава ще мислим за Пафос. Но ако играеш компактно, ако се раздаваш, няма никакво значение срещу кого играеш", завърши 30-годишният футболист.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Артилерист

    4 0 Отговор
    Вальо Илиев е истински ЦЕСЕКАР. Той е вкарвал гол на Ливърпул и знае какво е да оставиш сърцето си на терена...

    Коментиран от #2

  • 2 Радецки

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Артилерист":

    Аз пък мисля че първо е Ботевист после всичко останало като професионалист