4 Август, 2024 14:12 945 5

За 4 см - Божидар Саръбоюков отпадна в квалификациите на скок дължина

  • божидар-
  • саръбоюков-
  • скок на дължина-
  • квалификация

Силно представяне за Милтиадис Тентоглу (Гърция), чийто треньор е българинът Георги Помашки

За 4 см - Божидар Саръбоюков отпадна в квалификациите на скок дължина - 1
Снимка: БГНЕС

Божидар Саръбоюков отпадна в квалификациите на скок дължина на турнира по лека атлетика на Игрите в Париж за 4 сантиметра. 19-годишният дебютант на Олимпиада завърши 14-и в класирането със 7.87 метра, като остана само на 4 сантиметра от място във финала, за който се класираха най-добрите 12 от пресявките.

Младокът направи два неуспешни опита, след което в последния си трети се подсигури значително и дори не стъпи на дъската (20 сантиметра), за да запише резултат. В крайна сметка той се размина със съвсем малко с продължаване напред.

Саръбоюков има личен рекорд от 8.22 метра от август миналата година в Йерусалим, където спечели сребърен медал на Европейското първенство до 20 години.

Само двама преодоляха квалификационната норма от 8.15 метра, като най-добър резултат от 8.32 метра в квалификациите постигна защитаващият титлата си от Токио 2020, световен и европейски шампион Милтиадис Тентоглу (Гърция), чийто треньор е българинът Георги Помашки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пецата

    5 3 Отговор
    И на тоз ли са му виновни съдиите 😆

    Коментиран от #2, #4

  • 2 За разлика от теб

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Пецата":

    Човекът прави нещо. Не седи в панелката само да хейтва като теб.

    Коментиран от #3

  • 3 Пецата

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "За разлика от теб":

    Естествено, да се затичаш и скочиш по г.ъ.з в пясък е нещо велико 🤣
  • 4 „Кецата”

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пецата":

    НЕ....ГЕЮВЕТЕ ОТ ТАЙНАТА ВЕЧЕРЯ
  • 5 Гост

    1 0 Отговор
    И за този свърши екскурзията . Добре ,че не гледам за да се ядосвам на леваци и бездарници . Не зависимо от коя страна са .