4 Август, 2024 23:18 1 560 5

Ботев (Пд) записа минимален успех над Крумовград

  • ботев пловдив-
  • крумовград-
  • победа-
  • коматево

Джеймс Ето‘о донесе успеха на "канарчетата"

Ботев (Пд) записа минимален успех над Крумовград - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Ботев (Пловдив) записа втора победа от началото на новия сезон в Първа лига, след като „канарчетата“ стигнаха до минимален успех с 1:0 при символичното си гостуване на Крумовград на собствената си база в пловдивския квартал „Коматево“. Единственото попадение в срещата реализира Джеймс Ето‘о в 52-ата минута на мача, предава БТА.

В 9-ата минута символичните гости от Ботев стигнаха първи до шанс да открият резултата. След късо изпълнение на корнер топката бе центрирана в наказателното поле, където Антоан Конте се извиси и стреля с глава от няколко метра, но Янко Георгиев показа отличен рефлекс и успя да парира, а след това Вячеслав Велев изчисти в корнер.

Точно след половин час Мартин Секулич бе изведен добре отляво зад защитата на Крумовград, но се забави със завършващия си изстрел и той бе блокиран. Три минути след това Самуел Акере шутира неточно от около 20 метра. Последва нов далечен удар на Джейм Ето‘о, прелетял малко над напречната греда.

Втората част стартира с възможност пред вратата на Крумовград. Стражът на домакините обаче бе на мястото си при удар на Йонас Там, който засече центриране от корнер на Балоянис.

По-активната игра на „канарчетата“ все пак даде резултат и в 52-ата минута играчите на Душан Керкез поведоха в резултата. Джеймс Ето‘о се разписа с прецизен изстрел от около 25 метра, който не остави шансове на Янко Георгиев – 1:0.

Две минути след това „жълто-черните“ можеха да реализират втори гол по сходен начин, но изстрел на Самуел Акере от границата на наказателното поле премина на сантиметри покрай гредата.

В 82-ата минута новото попълнение на "жълто-черните" Алекса Мараш, който записа своя официален дебют за Ботев, получи шанс да стреля от близка дистанция, но ударът му бе блокиран и излезе в корнер.

Мачове от третия кръг на Първа лига:
Локо (Пд) - Левски - 0:2
Хебър - Славия - 1:1
Спартак (Вн) - ЦСКА-София - 3:0
Лудогорец - Арда 5:1
Локо (Сф) - Черно море 2:1
Крумовград - Ботев (Пд) 0:1

В понеделник:
Ботев (Вр) – Берое (21,15 часа, Диема спорт)

Отложен мач:
Септември - ЦСКА 1948


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    3 2 Отговор
    Честито
  • 2 Мазно кафе

    2 1 Отговор
    Двата отнора са сателити....
    И двата са на Пеевски
  • 3 Град Козлодуй

    2 0 Отговор
    в БГ от 34 Години Футбол няма
  • 4 славист

    1 0 Отговор
    Само да попитам- защо не изписват пълното име на Крумовград? Ботев и Локомотив има колкото искаш,срамно ли е Крумовград да е Левски?

    Коментиран от #5

  • 5 Защото

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "славист":

    Защото отборът се казва ФК Крумовград, явно не си запознат с българското първенство.