17 Август, 2024 15:04 1 143 1

Борнемут счупи собствения си трансферен рекорд

  • еванилсон-
  • борнемут-
  • рекорд-
  • трансфер-
  • порто

Рекордният трансфер е на бразилския нападател Еванилсон

Борнемут счупи собствения си трансферен рекорд  - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Английският Борнемут привлече в състава си бразилския нападател на Порто Еванилсон за рекордна в историята на клуба сума.

24-годишният Еванилсон бе представен като играч на "черешките", след като те се съгласиха да платят 37 милиона евро за правата му. Порто може да получи още 10 милиона под формата на бонуси, както и 10 процента про бъдещ трансфер на футболиста, предава БТА.

Договорът на бившия играч на Флуминензе е за пет години, до лятото на 2029-а. Той ще играе с номер 9 на гърба, който доскоро бе носен от Доминик Соланке. Преди броени дни англичанинът бе продаден на Тотнъм.

През миналия сезон Еванилсон реализира 25 гола за Порто.

Предишният най-скъп входящ трансфер за Борнемут бе от 2018 година, когато клубът плати 30 милиона евро за правата на Джеферсон Лерма.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Още преди години

    1 1 Отговор
    ви казах, че се чете "Борнмут". Учете езици!