19 Август, 2024 17:38 1 346 3

Яник Синер - Франсис Тиафо финалът в Синсинати

  • яник синер-
  • зверев-
  • тиафо-
  • финала-
  • синсинати-
  • тенис

В полуфиналите италианецът се справи Александър Зверев

Яник Синер - Франсис Тиафо финалът в Синсинати - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Водачът в световната ранглиста по тенис Яник Синер и представителят на домакините от САЩ Франсис Тиафо ще играят един срещу друг във финала на турнира "Мастърс 1000" в Синсинати.

В полуфиналите италианецът Синер се справи за малко над три часа игра с германеца Александър Зверев със 7:6(9), 5:7, 7:6(4).

Решителен за изхода на двубоя се оказа първият сет, който Синер успя да "открадне" в последния възможен момент. Италианецът губеше с 3:5 гейма, но успя да изравни с пробив за 5:5, а след това отрази и два сетбола в тайбрека, за да го спечели с 11:9 точки, пише sportal.bg.

Шампионът за 2021 година Зверев изравни резултата в сетовете след късен пробив в края на втората част. В решителната трета и двамата тенисисти печелеха уверено подаванията си, а в тайбрека Синер поведе с 6:3 точки и от втория си мачбол затвори срещата.

В другия полуфинал Тиафо осъществи обрат срещу номер 15 в схемата Холгер Руне от Дания за крайното 4:6, 6:1, 7:6(4) за 2 часа и 11 минути игра.

Американецът и датчанинът си размениха по един, а в заключителния трети Руне поведе с 3:0 гейма. Подкрепян от публиката обаче Тиафо проби, за да намали на 4:5 гейма, а след това на свой сервис отрази и два мачбола, преди да изравни за 5:5.

В тайбрека Тиафо поведе с 6:3 точки и подобно на Синер от втория опит затвори мача.

За американеца това ще бъде първи финал на турнир от сериите "Мастърс 1000".


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джоката

    0 2 Отговор
    Когато котаракът го няма, мишките пируват
  • 2 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор
    И как ще завърши???В колко сета???кой ще спечели 1 сет???Такива неща не ви вълнуват,а???Мча щезапочне рано сутринта след1,30часа ,а вие ще спите и пръъц........гледайте тенис да намалите катастрофите,ганчоовци!
  • 3 На какъв препарат...

    0 0 Отговор
    ...е Синер в момента ?
    От масаж ли го резорбира или Ан.Ал.но ?