26 Август, 2024 16:22 1 542 0

Антъни Иванов загърби враждата и се извини на всички

  • антъни иванов-
  • катарзис-
  • извини-
  • федерацията-
  • треньорите-
  • съотборници-
  • плувецът-
  • плуване-
  • българия

Той имаше сериозни раздори с ръководството на федерацията, с треньорите и с някои свои съотборници

Антъни Иванов загърби враждата и се извини на всички - 1
Снимка: БГНЕС

Истински катарзис изглежда е преживял плувецът Антъни Иванов, който в последно време водеше грозна война не само с ръководството на федерацията, с треньорите, но и с някои свои съотборници. Доскоро най-добрият ни плувец е със спрени състезателните права заради проблеми с допинг тестовете, като наказанието му изтича на 26 септември т.г., пише "Телеграф".

Антъни пусна изненадващ пост в профила си във Фейсбук, с който иска да затвори една и да отвори друга страница от своя живот.

Ето целия пост на Антъни Иванов:

"Приятели,

Дойде време да затворя една страница от живота ми и да отворя друга.

Последните 3 години бяха турбулентни за мен в личен и професионален план, пълни с излишни конфликти и много несправедливост. От това никой не спечели, всички загубихме! Затова сега искам да затворя тази страница от живота ми като се извиня на всички хора, които по някакъв начин са пострадали заради случващото се с мен, най-вече на моето семейство. Смятам, че съм достатъчно узрял, за да кажа “извинявай” и на Георги Аврамчев и БФПС. Надявам се, че с тях вече ще градим мостове и ще носим медали за България.

В същото време отварям нова страница за себе си! Днес летя за САЩ, за да довърша образованието ми (което винаги ми е било основен приоритет) и да започна подготовка за завръщането ми към състезания . Както всички знаете, наказанието ми изтича на 26.9.2024 г. (само в Антидопингов център се правят, че не знаят, но и на тях им прощавам).

Очаквайте тази есен един нов, по-добър и по-силен Антъни Иванов.

Искрено ваш, АИ".

В същото време се разбра, че националният ни отбор по плуване е започнал подготвителен лагер на ВСК “Белмекен”. В разширения състав попадат 33-ма плувци, като сред тях са и двама от участниците на Летните олимпийски игри в Париж - Габриела Георгиева и Петър Мицин. В групата са 17 състезателки при жените и 16 при мъжете.

"Това са по-голямата част от състезателите, на които България ще разчита в олимпийския цикъл до Игрите в Лос Анджелис през 2028 година. Имаме много талантливи плувци, които се надявам да покажат своя потенциал и да реализират възможностите си”, заяви главният треньор на националните отбори Кристиян Минковски.

Освен Минковски в треньорския състав за настоящия лагер са наставниците Веселин Суров, Николай Вакареев, Любомир Лазаров, Люба Панайотова, Петър Иванов, проф. д-р Любомир Петров, кинезитерапевтът Марий Иванов и гл. ас. Михаил Качаунов от НСА “Васил Левски”, който е отговорник за научно-приложната лаборатория.

Подготвителният лагер ще продължи до 15 септември.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА