29 Август, 2024 09:23 1 249 1

Легендарната Стефка Кожухарова получи медал 100 години БФСки

  • бфски-
  • стефка кожухарова-
  • легендарната-
  • ски бягане-
  • състезателка

Отличието й бе връчено от генералния секретар Пепа Мицева

Легендарната Стефка Кожухарова получи медал 100 години БФСки - 1
Снимка: БФСки

Изтъкнатата състезателка и член на Комитета по ски бягане жени към ФИС, Стефка Кожухарова получи медал 100 години Българска федерация по ски.

Отличието ѝ бе връчено от генералния секретар на БФСки Пепа Мицева. Доайенът на спортните ни журналисти Асен Минчев подари на Кожухарова последното издание на алманаха 100 г Българска федерация по ски.

Сред гостите на Кожухарова, която по принцип живее в Италия, но сега си е в София бе и Петър Панков участник в ски бягането на 3 зимни олимпиади и два пъти в маратона „Ваза лопед“.

Легендарната ни състезателка и деятелка е избрана през 1965 г в Комитета по ски бягане жени на ФИС. Кожухарова е била член на журито на четири зимни олимпийски игри (1968, 1976, 1980 и 1984 г) и на две световни първенства (1974 и 1985 г).


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Болярин

    0 0 Отговор
    Да благодарим на Бог, че в България все още се намират читави хора, които засвидетелстват респект и уважение към заслужаващи това българи !