Last news in Fakti

19 Март, 2014 16:06 1 195 0

Левски достигна дъното в Коматево

  • левски-
  • ботев пловдив-
  • купа на българия-
  • антони здравков

Антони Здравков заяви своето напускане, оставка хвърли и Мъри

Левски достигна дъното в Коматево - 1
Снимка: БТА
Ботев Пловдив тресна Левски с 2:0 и с общ резултат 3:3 (гол на чужд терен) се класира на 1/2 финал в турнира за Купата на България. Попаденията за домакините вкараха Луис Педро и Доре през второто полувреме. Така Левски е в тотален нокаут и на дъното, след като ще направи най-срамното си представяне в стогодишната си история.

"Сините" са на незавидното седмо място в първенството, а сега отпаднаха и от турнира за Купата на България и ще посрещнат юбилея си без титла или купа.

Левски продължава да няма спечелен трофей от 2009 година насам, когато за последен път стана шампион.
Футболистите на Ботев Пловдив заслужават само суперлативи за представянето си, след като надиграха "сините", заличиха преднината им от първата среща и заслужено се класираха на полуфиналите за Купата.

След срещата стана ясно, че досегашният треньор на "сините" Антони Здравков е обявил своето напускане.

Интересен факт е, че и наставникът на Ботев - Станимир Стоилов също подаде оставка, въпреки класирането на 1/2-финалите. 

"Днес още в 8:30 часа сутринта подадох оставка, считана от утре. Това е моето решение. Мотивите най-вече са, че се създаде негативна обстановка около отбора и в клуба. Играчите са под огромно напрежение. Не желая да бъда причина или фактор този прекрасен отбор да играе под такова напрежение. В момента в "Ботев" се прави грандиозен проект, който не е само за "Ботев" или футбола в Пловдив, а за цяла България и не искам да се стига до нагативизъм. Вече веднъж видях как се развяла прекрасен отбор. Не искам това да се повтори", заяви Станимир Стоилов след мача.
 
След подадената оставка от страна на Станимир Стоилов се чака отговорът на ръководството на "Ботев", дали ще я приеме. По-рано през деня се появи изказване на Цветан Василев, който каза, че той решава дали Стоилов ще си тръгне, или не.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА