13 Септември, 2024 16:00 4 859 2

Спартак Варна сътвори прецедент, може да им донесе глоба

  • павлин николов-
  • спартак варна-
  • футбол-
  • черно море-
  • билети-
  • фенове

Според мен така се създава излишно напрежение преди дербито, сподели Илиан Илиев

Спартак Варна сътвори прецедент, може да им донесе глоба - 1

Интересен казус заформи ръководството на Спартак Варна, който може да им донесе глоба, пише Труд. Спартаклии обявиха цена от 30 лева за билет за феновете на Черно море за дербито на Варна. „Соколите“ прибегнаха до иновативно решение, обявявайки, че билетът за двубоя с Левски ще важи и за дербито с "моряците". Така всеки фен на спараклии, заплатил 30 лева, може да гледа два мача на тази цена. Не така обаче стои въпросът с агитките на гостите от „Георги Аспарухов“ и „Тича“.

Решението на ръководството на Спартак означава, че за феновете на Черно море билетът за дербито ще струва двойно повече от този за феновете на „соколите“. Това е така, тъй като шефовете на Спартак взеха решение, тези от феновете на „соколите“, които си купиха билети от 30 лева за предното домакинство с Левски ще влизат безплатно с тях и за двубоя с Черно море, и излиза, че за двете срещи входният талон ще им струва по 15 лева.

Справка с наредбата на футболната централа показва, че според член 33, ал.6 „б“ от НПТ за сезон 2024/2025 отборът домакин не трябва да допуска цената на билета за привърженици на гостуващия отбор да надвишава цената на билетите, която се заплаща от привържениците на отбора домакин за същата категория място, освен ако двата клуба не са споразумели за това.

Затова и Черно море сезира БФС по казуса, очаквайки компетентен отговор.

Новината бе потвърдена и от Илиан Илиев, който заяви за gong.bg: „Да, вярно е, но според мен така се създава излишно напрежение преди дербито. От нашия клуб вече са сезирали БФС, но не мога да коментирам повече, тъй като с това се занимава ръководството ни“.

В случая обаче е по-важно, че нарушавайки общоприетите норми във футбола, се създават лоши практики и неуважение към съперник, тъй като футболът е създаден за радост и удоволствие на хората и всички фенове по трибуните би следвало да са равнопоставени.

Евентуално напрежение сред феновете преди и по време на дербито на Варна би могло да се предотврати и чрез намеса на собственика на Спартак Павлин Николов, за който е известно, че последната дума в клуба е единствено негова.

Ако Николов приравни цената на билета за феновете на Черно море с тази за феновете на Спартак, той би спечелил признанието на моряшката общност и показал, че уважава и зачита дългогодишните традиции на едно страхотно местно съперничество, което през годините е превърнало битката за Варна във футболен празник за стотици хиляди хора в морската столица.

Мачът от деветия кръг на елитното първенство е на 22 септември от 20 часа на стадион „Спартак“.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А тревата как е?

    6 0 Отговор
    Ремонтът на големия градски стадион във Варна все още продължава. Вече повече от 20 години сигурно.

    Коментиран от #2

  • 2 Стършел

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "А тревата как е?":

    И надписа, който стои там "Ефектът ТИМ" говори много!