Last news in Fakti

24 Март, 2014 16:00 1 357 0

Обзор на последния кръг от Примера дивисион

  • примера дивисион-
  • резултати-
  • ел класико-
  • реал мадрид-
  • атлетико мадрид-
  • барселона

Невероятно Ел Класико и победа за Атлетико

Обзор на последния кръг от Примера дивисион - 1
Снимка: БТА/АР

29-ият кръг от испанската Примера дивисион предложи много интересни сблъсъци на феновете. Атлетико Мадрид, Реал Мадрид и Барселона завързаха нещата на върха. Битката за местата, даващи право на участие в европейските клубни турнир също е в разгара си. 

Ето и всички резултати: 

Селта Виго - Малага - 0:2

Отборът на Малага записа победа над Селта Виго в първия мач от 29-ия кръг на Примера дивисион. Гостите се наложиха с 2:0, а головете бяха дело на Игнасио Камачо в рамките на няколко минути. Нападателят откри в 24-ата минута, а осем по късно покачи на 2:0, което всъщност се оказа и крайният резултат в мача.
 
През втората част домакините пробваха всичко, за да се доберат поне до равенството, но късметът определено бе с футболистите на Малага. Гостите дори приключиха срещата в числено намален състав, но и това не помогна на Селта.
 
Във временното класиране Малага вече е 13-ти, докато Селта Виго заема 12-ото място, като разликата между двата тима е вече само една точка.

Гранада - Елче - 1:0

Гранада победи Елче с 1:0 у дома. Бившата звезда на Левски Гари Родригес влезе като смяна за Елче в 57-ата минута, но точно след неговото влизане домакините вкараха победния гол. След нулева първа част, Гари Родригес се появи на терена в 57-ата минута на мястото на Карлес Гил. Но само 6 минути по-късно Гранада направи бърза атака, Ел Араби пусна през центъра за Ясин Брахими, който финтира последния защитник и ниско по диагонала се разписа за 1:0.
 
19 минути преди края румънският защитник Сапунару направи дузпа и получи втори жълт картон, а Елче остана с 10 души. Фран Рико обаче пропусна от бялата точка. До края с човек по-малко отборът на Гари Родригес не намери сили да изравни и така два пъти загуби минимално от Гранада този сезон в Ла Лига.
 
Гранада е на 11-о място с 34 точки, докато Елче има 30 точки на 15-о място и е на 3 пред опасната зона.

 

В друга среща от кръга съседите в таблицата Еспаньол и Леванте направиха 0:0 на „Корнелия Ел Прат”. След 7 жълти картона, резервата за Леванте Виктор видя директен червен картон в края, но гол така и не падна. Двата отбора си остават неразделни в таблицата. Еспаньол и Леванте имат по 37 точки и делят 9-то и 10-то място. 

Валядолид - Райо Валекано - 1:1

Валядолид и Райо Валекано завършиха 1:1 в опашкарски сблъсък от Примера дивисион. И двата състава хвърлиха повечето си сили в това да се защитават, и играха, сковани от страх да не получат гол. Райо остана шокиран от автогола, който Зе Кастро си вкара още в осмата минута на двубоя. Стражът на гостите Рубен реагира зле в опита си да изчисти една топка, която Зе Кастро не успя да отклони другаде, освен в собствената си врата.
 
След като до миналата година игра именно за Валядолид, Алберто Буено се оказа козът на Райо Валекано. В последната минута от първото полувреме, той намери от воле едно подаване на Роберто Трасхорас, и с красив удар изравни до 1:1.
 
През второто полувреме положенията и пред двете врати се брояха на пръстите на едната ръка, и нито Райо успя да оползотвори крехкото си надмощие, нито Валядолид да стигне до живителна победа, която да го измъкне от зоната на изпадащите.
 
Сега Валядолид със своите 27 точки остава при изпадащите, докато Райо Валекато има 30 точки, на 14-та позиция.

Атлетик Билбао - Хетафе - 1:0

Атлетик Билбао се наложи с минималното 1:0 над Хетафе на "Сан Мамес". "Баските" вървят уверено към осигуряването на четвъртата позиция в първенството, даваща право на участие в Шампионската лига. С 55 точки към момента, Атлетик е далеч от челната тройка, но и с добър аванс пред преследвачите си Реал Сосиедад, Виляреал, Севиля.

На противоположния полюс, Хетафе тепърва ще се бори за оцеляването си, със своите 28 точки, само да една от изпадащите.
 
Отлично отиграно заучено положение от пряк свободен удар, в 40-та минута, донесе успеха на домакините. Андер Ерера пусна хитро, успоредно на голлинията, към Сусаета, и той с топовен шут от около 20-22 метра не остави шанс за Жорди Кодина. Без да се напряга, Атлетик бе далеч по-добрият отбор в Билбао, и създаде в пъти повече положения, макар че Хетафе също на два-три пъти имаше шанс да стигне до гол във вратата на Горка Ираисос.
 
Хетафе все още няма победа през 2014-та година, докато Атлетик е в серия от пет мача без загуба.

Осасуна - Севиля - 1:2

Севиля записа очаквана победа с 2:1 над Осасуна като гост.
 
Гостите поведоха в 27-ата минута с попадение на Хайро, а в края на първата час Карлос Бака удвои от дузпа. В последните минути на срещата Осасуна върна един гол, чрез Хавиер Акуня, но не избегна загубата, с което Севиля  временно се изстреля до топ 5.
 
Тимът от Памплона пък остана на две точки от изпадащите и ще трепери за оставането си.

Бетис - Атлетико Мадрид - 0:2

Атлетико Мадрид взе задължителната победа в гостуването на Бетис. През първата част нямаше голове. Всъщност Диего Коща реализира едно попадение в 24-ата минута, но то беше отменено заради засада. След почивката дойдоха и повечето интересни моменти в този мач. В 55-ата минута Браян Родригес от състава на Бетис беше изгонен за необмислена игра с ръка.

Само две минути след това гостите поведоха. Точен беше Габи, който изстреля мощен шут извън наказателното поле и откри резултата. Всичко вече беше решено в 65-ата минута, когато Диего Коща реализира 23-ия си гол от началото на сезона след асистенция на Коке и направи 2:0.
 
До края мадридчани се забавляваха и можеха да направят преднината си още по-убедителна, но спестиха резила на съперника си. 

Така Атлетико събра 70 точки и е на върха заедно с Реал Мадрид. Бетис остава закотвен на последната позиция. 

Валенсия - Виляреал - 2:1

Екзекуторът на Лудогорец в Лига Европа Валенсия се справи с Виляреал. „Прилепите“ се наложиха с 2:1 и събраха актив от 39 точки. Така Валенсия се доближи на шест точки от днешния си съперник, който заема седмата позиция във временното класиране.

И двата гола за домакините паднаха през първото полувреме и бяха дело на Хави Фуего. Той се разписа с 35-ата и 44-ата минути на срещата. Единственото попадение на Виляреал пък бе дело на мексиканския нападател Джовани дос Сантос.

Реал Мадрид - Барселона - 3:4

Барселона успя да обърне драматично с 4:3 Реал Мадрид в дербито Ел Класико от 29-я кръг на испанската Примера Дивисион, играно на стадион "Сантяго Бернабеу".

Каталунците обаче стигнаха до успеха след две много спорни дузпи. При първата Серхио Рамос получи червен картон, макар да нямаше контакт между него и Неймар, а при втората Иниеста сам се спъна в Чаби Алонсо.
 
Лео Меси бе безпощаден и в двата случая и донесе победата. Преди това той асистира на Андрес Иниеста, който откри резултата в началото на мача. Реал Мадрид обаче обърна с два гола на Карим Бензема, като и в двата случая асистенциите бяха на Анхел ди Мария.

Точно преди почивката Лео Меси изравни, а малко след нея Роналдо направи 3:2 за Реал след спорна дузпа, при която нарушението бе извън наказателното поле.

Така след успеха Барселона се приближи само на точка зад лидерите Реал Мадрид и Атлетико Мадрид и така запази шансове за титлата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА